Atlétika

2019.08.06. 16:30

Nemes Rita aranyérme női hétpróbában

Budapesten rendezték az atléták kétnapos összetett országos bajnokságát.

Nemes Rita és egyik edzője, Szász László az eredményhirdetés után

Női hétpróba: 1. Nemes Rita (Miskolci Sportiskola) 5960 pont.

A miskolci kiválóság hat számban nem talált legyőzőre, összteljesítménye pedig óriási egyéni csúcs: az eddigi legjobbját 330 ponttal javította meg, és majdnem 400 ponttal ért el jobb eredményt, mint a tavalyi bajnok, így teljesítette a jövő évi Európa-bajnoki nevezési szintet.

– Közel 30 évesen megszereztem életem első felnőtt magyar bajnoki aranyérmét! – mondta Nemes Rita. – Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen eredményeket fogok, fogunk elérni, de megcsináltuk, talán még többet is, mint amit elterveztünk. Hát itt járunk durván 2 év edzés után! Egy év alatt 740 pontot sikerült javítanom, és ezáltal a 2020-as Európa-bajnokság szintjét is teljesítettük! Nagy hálával tartozom edzőmnek, Szász Lászlónak és családjának, hogy hittek bennem, és közel 10 év kihagyás után, 2 év leforgása alatt ilyen messzire jutottunk. Szeretném megköszönni Tigyi Józsefnek, Schweickhardt Gyulának és Matiz Lászlónak a rengeteg segítséget! Nem utolsósorban pedig a lehetőséget, hogy 5 héten keresztül Magyarország első számú hétpróbázójával edzhettem: Krizsán Xéniának és edzőjének, Szabó Dezsőnek, mert rengeteget fejlődtem mellettük, és az eredményeim nagy részét nekik is köszönhetem! Továbbá köszönettel tartozom Miskolc városának is, hogy segítettek és támogatták az idáig vezető utamat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!