Üdülési csekkel a Vidámparkban – drágul a napijegy

Május elsejétől üdülési csekkel is lehet fizetni a Vidámparkban. Az új napijegyek az elmúlt másfél hónapban növelték az intézmény bevételeit, ám a jövő hónaptól drágulnak a belépők. A Vidámpark jövője biztosított, de csak az év végén dől el, hogyan alakul át – hangzott el a Vidámpark pénteki tájékoztatóján.

A Vidámparkot május elsejétől már üdülési csekkel is lehet használni – ezt Tari Julianna, az intézmény igazgatója jelentette be pénteken, miután aláírták a megállapodást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnökével. Karácsony Mihály elmondta: az első negyedévben 5,5 milliárd forint értékben több mint negyedmillióan kaptak munkaadójuktól üdülési csekket. Reményei szerint az év végére ez a szám elérheti az egymilliót.

A Vidámpark jövője biztosított – ezt Horváth Csaba, Budapest főpolgármester-helyettese mondta el. Hozzátette: az év végére készül el az a hatástanulmány, amelynek alapján dönthetnek az intézmény átalakításáról. Szóba került az Állatkert és a szomszédos Széchenyi fürdő területi bővítése, ám a Vidámpark műemléki védelem alatt álló épületeit mindenképpen megtartanák. Lenne egy második, korszerű és bővíthető Vidámpark, ezt Rákosrendezőn, a Népligetben vagy a Fehérvári út mellett tudja elképzelni a városvezető.

A Vidámpark május elsejétől emeli a napi belépőjegyek árát. Az eddigi 2950 forint helyett hétköznap 3100, hétvégenként és ünnepnapokon 3500 forint lesz a napijegy. Ezért az árért viszont valamennyi játékot korlátlanul használhatják a vendégek. A 100 és 140 centi közötti valamit a 62 évnél idősebb vendégek belépője 1950 forintról, 2100, illetve 2500 forintra változik. A Vidámpark idén új gokartkocsikat vásárolt. A gyerekek kipróbálhatják az új labirintusos csúszdát, valamint – várhatóan vasárnaptól – a Csodabringát, amely Olaszországból érkezik.