Dudás: ob-ezüst, Kapéri: Ek-szint

Húsz nemzet 300 gyaloglója között is helytálltak szombaton a MISI SC sportolói. A Dudince-ben (Gyügyön) megrendezett viadal 50 km-es száma magyar bajnokság is volt, míg a 20 km-es futamon Ek-szintet lehetett teljesíteni.

Közel sem ideális körülmények között, szakadó esőben és szélben rendezték meg szombaton a szlovákiai Dudincé-ben a hagyományos nemzetközi gyalogló versenyt, mely egyben hazánk 50 km-es bajnoksága is volt.
A 20 (!) nemzet, közte Ausztrália, Új-Zéland, Kolumbia, Amerikai Egyesület Államok Brazília, valamint Nagy Britannia ,,vezérletével” az európaiak versengését a szlovák államelnök is megtekintette.

A MISI SC sportolói közül Dudás Gyula a magyar bajnoki futamban 4:15:24 órás idővel megismételte tavalyi második helyét. A 20 km-es nemzetközi viadalon Kapéri Levente 1:28:01 órával az európaiak közül nyolcadik lett. Figyelemre méltó, hogy ez az idő jobb, mint az országos szövetség által előírt kiküldetési szint. Ez az jelenti, hogy Levente ott a május 20-án, az angliai Leamington-ban rendezendő Európa-kupán rajthoz álló magyar válogatott csapatban.
A serdülő fiúk 2 km-es versenyét nagy fölénnyel Lalik Máté nyerte meg.

SZIS