Dudás és Kapéri: szintért gyalogolnak

A szlovákiai Gyügyön versenyeznek idén először a szabadban. Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Köztársaság 50 km-es gyalogló országos bajnokságát szombaton a Dudince-i (Gyügy) nemzetközi verseny keretében rendezik meg.

– Nagyon jól sikerült kéthetes tunéziai edzőtáborozásunk, melyről múlt pénteken érkeztünk haza Dudás Gyulával és Kapéri Leventével – tudtuk meg Szűcs Józseftől, a MISI SC gyalogló szakág-vezetőjétől. – Az afrikai felkészülés során 300 km-t gyalogoltak versenyzőim, akik rendszeresen használták szállodánk uszodáját és a kondicionáló termét is. Véleményem szerint a fiúk olyan magas színvonalú munkát végeztek, olyan időeredményeket produkáltak a résztávos edzéseken, mely mindkettőjük számára biztató a szombaton kezdődő szabadtéri szezon előtt.

Egy rendes 50-es!

Gyügyön 8.30-kor rajtol az 50 km mezőnye Dudás Gyulával, 14 órakor kezdődik a nemzetközi 20 km-es verseny, melyen Kapéri Levente mellett, Illés Márk, Hallgató Dávid és Tiszóczi Ákos alkotja a MISI SC csapatát. A serdülők 13 órakor induló 5 km-es futamában Lalik Máté képviseli a miskolciakat.
Dr. Urbán Ákos barátomtól, az országos szövetség gyalogló szakág-vezetőjétől kaptam egy sms-t a március 4-i 50. születésnapomra, mely így szólt: ,,Hosszú idő után végre újra rendesen megcsináltál egy 50-est!” Én ugyanis utoljára 1983-ban gyalogoltam le ezt a távot az ob-n. Most Gyuszin a sor! Az Európa-kupára készülvén abban reménykedünk, hogy akár már most teljesíteni tudja a 4 óra 7 perces olimpiai ,,B”- szintet, ami hétvégén ob-aranyat érhet. Levente pedig remélhetően eléri az idei Universiade-ra való kijutáshoz szükséges 1 óra 26 percet.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek