Dubai mögöttük, az óceán előttük

Dubai mögöttük, az óceán előttük
Újabb ország került fel a 4 for Dance térképére: a nyíregyházi táncosok ezúttal Dubait hódították meg. Egy helyi rendezvényszervező kérte fel az együttest, hogy az egyik hatalmas, többek között sípályával (!) is ellátott bevásárlóközpontba szervezett európai hét vendégeként lépjenek fel.

Nyolc napot töltöttek az arab országban, s kilenc alkalommal léptek színpadra, a fogadtatásukról pedig mindent elmond, hogy már tárgyalnak több novemberi fellépésről is. – Nagyon tetszett az ottani közönségnek a műsorunk, a szervezők pedig profik voltak. Amit kértünk, azt maradéktalanul teljesítették, holott nem mindenütt van ez így – mesélte lapunknak Gál Sándor, az együttes tagja. – A művészeket nagy becsben tartják: az öltözőnkben mindig volt gyümölcs és csokoládé, a bevásárlóközponton belül kísért bennünket egy segítő, így nemcsak a műsoraink sikerét tekintve volt nagy élmény az utazás.

Külföldi fellépésben nincs hiány

Ha valamiben nem szenved hiányt a 4 for Dance, az éppen ez utóbbi: mögöttük és előttük is rengeteg külföldi fellépés áll. Idén voltak Algériában és Lengyelországban, ősszel pedig átkelnek az óceánon. – A világbajnoki címünk és a BBC-beli szereplésünk is fontos állomásai az életünknek, többek között azért is, mert ezek kapcsán nagyon sok felkérést kapunk. Ezek egyike lenne az USA-t és Kanadát magába foglaló fellépéssorozat, jövő tavasszal pedig egy háromhetes svédországi turné szerepel a naptárunkban.

– Ami egyébként is zsúfolt: szeptemberben kilenc alkalommal lépnek fel – többek között a Kamera Hungária díjkiosztó ünnepségén, s a hamarosan újrainduló tánciskolájuk is sok munkát ad a fiúknak. – Azért fontosak a külföldi fellépések, mert ha látják, hogy kiváló produkciót mutatunk be, egyik felkérés hozza a másikat, és mivel általában nagy műsorokkal kell színpadra lépnünk, ez arra ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan bővítsük a repertoárunkat, és tökéletesítsük a produkcióinkat.

Az tehát, hogy sokat dolgozunk külföldön, az itthon bemutatott műsorok színvonalát is emeli, mint ahogy az együttes rangját is – mondja Gál Sándor, s hozzáteszi: rengeteg az ötletük, sok van még a tarsolyukban. Ő abban bízik, a pályafutásukat tekintve nem járnak még félúton.

– Száraz Ancsa –
hirdetés


hirdet�s