Díszdoktorrá avatták José Carrerast

Díszdoktorrá avatták szerdán José Carrerast a Pécsi Tudományegyetemen. A világsztár az egyetem rektorától Gábriel Róberttől vehette át a díszoklevelet és a professzori talárt. A világhírű tenor aki egykor Domingoval és Pavarottival együtt énekelt Pécsett hagyta a kézlenyomatát is. Ő az első sztár, aki a Kulturális Főváros program keretében nagyszabású koncertet ad a városban.

José Carreras a doktorráavatás utáni sajtótéjkoztatón elmondta: szerdán délután együtt próbál a Pécsi Filharmónikusokkal. A koncerten ugyanis majd együtt szerepelnek. A világsztár a közeljövőben újabb operában szeretne szerepelni, de, hogy melyikben egyelőre még nem mondta el.

José Carreras magánrepülőjével kedden este megérkezett Pécsre. A világhírű tenor különleges biztonsági intézkedések között szállt le a pogányi reptéren. Rendőri felvezetéssel és testőreivel együtt azonnal autóba ült és a szálláshelyére a belvárosba hajtott.

A sztár friss gyümölcsöt, kávét, teát, vízforralót, energiaital és illatmentes virágot kért a szobájába. Azt kérte továbbá, hogy a hálójában teljes legyen a sötétség, hogy nyugodtan tudjon aludni.

Augusztus 30-i koncert előtt a világhírű művész bejárja Pécsett és környékét. A világhírű tenor, Sabina Puertolas fiatal szopráncsillaggal lép fel augusztus 30-án a pécsi Expo Centerben.

José Carreras pécsi programjában a népszerű operaáriák mellett, spanyol és nápolyi dalok is felcsendülnek. Az est címe – “Mediterrán est”, ami egybecseng a város szlogenjével, miszerint “Pécs a mediterrán hangulatok városa”.

Napjaink egyik legkeresettebb tenoristája, Placido Domingo 2003-as felfedezettjével ad koncertet Pécsett. Sabina Puertolas még soha nem járt Magyarországon korábban. A koncertet José Carreras unokaöccse, José Giménez Carreras dirigálja majd. Az esten közreműködnek a Pannon Filharmonikusok és pécsi kötődésű énekesek.

A világsztár 6800 néző előtt tartja meg a koncertet az Expo Center Pécs kiállítási és rendezvényközpontban augusztus 30-án.