Hajdú-Bihar

2013.01.22. 19:04

Gárdistaper: nem volt bűncselekmény

Debrecen - Megszülettek a nem jogerős ítéletek a 2009-es incidens után.

Debrecen - Megszülettek a nem jogerős ítéletek a 2009-es incidens után. Az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság bűncselekmény hiányában felmentette kedden azt a tizenhárom személyt, akik ellen egyesülési joggal visszaélés miatt emelt vádat a Debreceni Városi Ügyészség – mondta el érdeklődésünkre dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta törvényszéki sajtótitkár. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, míg a vádlottak és meghatalmazott védőjük tudomásul vették azt.

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik és az Új Magyar Gárda 2009. október 23-ai debreceni megemlékezésén a rendőrök több gárdistával szemben felléptek és büntetőeljárást indítottak, amit a radikális párt már akkor élesen bírált. A debreceni Jobbik keddi közlése szerint az ügyész a mostani büntetőeljárás során a vádlottak próbára bocsátását javasolta a teljes perköltség megfizetése mellett, míg a gárdisták ügyvédje védencei felmentését indítványozta. A másodfokú ítéletet a Debreceni Törvényszék mondhatja ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!