Drótszobrok díszítik a Drótot

A drótból készült szobrok széket formáznak
A drótból készült szobrok széket formáznak
Miskolc – Monumentális művészi alkotás, amely a vendégmarasztalást is szimbolizálja.

A City Art Galéria mellett újabb kulturális tér nyílt a City Hotelben, egészen pontosan annak éttermében, a Drót Bisztróban. A cél az volt, hogy az étterem dekorációjában is megjelenjen a művészet, ezért Drozsnyik István képzőművészt kérték fel a különleges dekorációk elkészítésére. Ennek eredménye lett, a Drót névhez hűen, tíz drótból készült szobor, melynek mindegyike széket formáz.

Filozófiai üzenet is

– A szék a legfontosabb használati tárgy, amelynek ezen felül van egy filozófiai üzenete is, a marasztalást, pihenést, vendégvárást szimbolizálja – mindezt Tóth-Szabó István, a City Art Galéria művészeti vezetője mondta. – A szobrok mögé pedig olyan képeket álmodtam, amelyeken szintén a drót, a dekoráció anyaga jelenik meg, ennek elkészítésére Forrai András dekoratőrt kértem fel. Így a kettő együtt egy monumentális művészi munka.

A művészeti vezető azt is elmondta, sajnos ritka, hogy éttermekben, vendéglátóhelyeken művészeti értékkel bíró dekorációt alkalmaznának, de azt gondolja, a Drót példája követendő lehet. „Érdekes, újszerű kezdeményezés” – fogalmazott Tóth-Szabó István.

ÉM-NSZR