Helyi közélet

2015.03.24. 14:34

Szerinted mi hiányzik Miskolcról?

Miskolc - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondd el és talán magvalósul!

Miskolc - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondd el és talán magvalósul!

Ádám: "Forma1-es pálya, jobb minőségű buszok!"

Martintos: "Hullámvasút"

Lexi: "Vidámpark, vezetéstechnikai pálya, interaktív tudományos múzeum - pl Csodák palotája, bölcsődék és óvodák. "

Attila: "Felhőkarcoló"

Gergő: "Egy normális szórakozó hely"

Sanyi: "Mi hiányzik Miskolcról? Mindenekelőtt a nyugalom és a biztonságérzet. Csak ezután jöhet a tapolcai strand továbbépítése, a drótkötélpálya a kilátóhoz, alacsonypadlós buszok, diósgyőri vár környéke stb. Persze kell még több munkahely, jó lakóközösség, tekintély a rendőröknek, megbecsülés a tanároknak és tisztességes munkáért tisztességes bér. Ez fontosabb, mint a hullámvasút."

Evelin: "tengerpart és elég meleg a tengerparthoz.:D"

Gergő: "Normális Munkahely. (Nem multicégekre gondolok) Normális Közbiztonság. Járható utak. Rend, tisztaság."

Zsófi: "Jó strand, kulturált szórakozóhely"

Melinda: "Ami számomra igazán hiányzik az a szépség. Az új villamosmegállók már most össze vannak firkálva, a falak omladoznak, gyönyörű épületeket hagyunk tönkremenni. Miskolc gyönyörű lenne, ha ezért is tennénk valamit. Különben a város forgalmas részei általában tiszták, de egy túra a kilátóba elég kiábrándító. Tehát nem egy épület, vagy szórakozási lehetőség hiányzik, hanem jó kedvű emberek, akik szeretnének tenni az otthonukért! "

Sándor: "Munkahely"

Krisztián: "Még egy 5000 - 6000 főt foglalkoztató gyár. Érdemes lenne a Holcim betongyárat is újraindítani. Még nagyobb bevételi forrás lehetne a turizmus. A hegyvidék alkalmas lenne kerekpárversenyek, futóversenyek, túraversenyek megszervezésére illetve a Vadasparkot is érdemes lenne fejleszteni és több marketinget adni neki. Jobb adottságokkal rendelkezik mint a Nyíregyházi állatkert de mégis kevesebben ismerik. Sokkal több országos kampány kellene Miskolcról. 3-4 napos kikapcsolódásra tökéletes város. Még több fesztivál. "

Fruzsina: "Egy nagyon nagy Vidámpark!"

XY: "Tisztaság"

Szabolcs: "Munkahely!!!!!!4"

Z: "Még több munkahely!"

Vince: "Nemzetközi repülőtér! Órákat kell utazni Budapestről, mire hazajutok."

Zolii: "Űrkikötő, valamint a Szinva hajózhatóvá tétele, ló parkoló a DVTK stadionnál a lovagoknak."

András: "Speedway aréna!!!4"

Gábor: "Egy vagy több olyan köztér, amelyen elfér néhány ezer ember és nincs beépítve műtárgyakkal, szökőkúttal, szoborral stb. ezzel használhatatlanná téve azt - koncertet, fesztivált lehetne rendezni rajta és nem parkolókban, lezárt utakon, parkokban kellene felállítani a színpadokat."

Dávid: "Normális művészeti iskolák."

ÁGI: "Munkahelyek és biztonság !!! :)"

M: "Olyan munkahely, ahol nem minimálbérért kell szinte dolgozniuk az embereknek. És sokkal több munkahely. A közbiztonság kiépítése."

Márton: "Több munkahely, több vasárnap nyitva tartó üzlet, jó tömegközlekedés nem ezek a piszkos büdös zsúfolt járatok, jó utak, szórakozásra alkalmas helyek, nem csak kocsmák, családok számára is elérhető rendezvények, nem csak kirakodóvásár."

Sanyi: "Forma 1 pálya"

Kriszta: "Több füves park (nem játszótér), ahol lehet kutyát sétáltatni"

XYZQ: "Összefogás, hogy legyen valami..."

Gergő: "Jobb volna új buszok mert az Ikarus-buszok egy rakás sz****"

Tibee: "Egy olyan hullámvasút, ami érinti a tengerpartot, végigvisz egy forma 1-es pályán egy felhőkarcolóig, amin egy gigantikus ugrálóvár várja azokat a gyerekeket, akik abból a rengeteg iskolából érkeztek, ahová reggelente jobb minőségű buszok viszik őket!"

ATTILA: "1.A parkokba ne lehessen focizni kutyát be vinni. 2,Munkahellyek.3.Normális közbitonság az utcára este nyolckor nyugodtan ki lehessen menni,4.Tisztaság.5.Rend.Vidámpark.6.Állatkert.7.Fiatalokna szorakozási lehetöség,nyugdijasokna is.8.Kisparkokba szökökutakat.Rendörség lépje fel Határozattan...."

Lajos: "Turizmus fejlesztése. Ha már Miskolc egyik értékeként reklámozzuk a Bükk közelségét és természeti értékeit akkor szerintem elvárható lenne hogy a patakmeder (Szinva, Mexikóvőlgyben lévő-annak nem tudom a nevét) tiszta legyen és ne a szemétben kelljen "gyönyörködjünk". Ez könnyen megoldható lenne közmunkásokkal, de úgy néz ki a tisztelt városvezetésnek ez nem érdeke.

Ide tartozhatna még a Belváros rehabilitációja is mert ahogy kinéz - mondjuk Kassával összehasonlítva- az valami borzalmas és lehangoló.

Minőségi munkahelyek, amik értéket is teremtenek. Az önkormányzati és állami tulajdonban lévő Miskolc közeli földek megművelése az erre kiképzett munkanélküliekből.

És a lista szinte végtelen......."

Eszter: "Egy hangulatos beülős cukrászda a főutcára, kulturált szórakozóhely, több zöld rész a belvárosban padokkal."

Attila: "Nudista strand."

More: "Állítsák vissza a halálbüntetést, és nyilvános kivégzéseket a Városháztérre! "

Szilvee: "A Szinvaterasznál lehetne nyitni egy nudista napozót és strandot. "

Laca: "Élhető körülmények Pl az Avason."

ATESZ: "FIZZESSÉK MEG A DOLGOZO EMBEREKET NE NYOLCVAN EZER FORINTÈET DOLGOZZANAK HÁROM MÜSZAKBA. .MONDJÁK MEG AZ MIRE ELÉG A MAI VILÁGBA ..ILYEN ÁRAK MELLETT..KŐSZŐNŐM HOGY MEG HALLGATTAK .."

Zsuzsa: "KFC gyorsétterem."

Reális: "Tengerpart pálmafákkal és fehér homokkal."

Máté: "Bajnokcsapatot Diósgyőrbe!"

Ryuzaki: "Jövőkép"

Böbi: "Nekem egy ugrálóvár ! De az nagyon ! :)"

Péter: "K+F központ"

Benji: "Régi buszok teljes kiiktatása, legalább 1 metró beépítése, normálisabb szórakozóhelyek, Elhagyatott épületek/gyárak felújítása/hasznosítása vidámparkként vagy egyéb másra, Avasi Kilátó renoválása, régi típusú iskolák felújítása és jobb iskolai eszközök beszerzése, több villamosvonal, komplett sportközpont"

B.Gitta: "Élményfürdő-strand(fedett (télre)- nyitott (nyárra), alacsony padlós korszerű buszok, alacsonypadlós korszerű vonat-szerelvények, színvonalas szórakozóhelyek 50 felettieknek is!!, repülőtér..... ebben a sorrendben, és az összes többi amit fentebb felsoroltak. Mikorra is?"

Yudit: "Iszonyatosan hiányoznak az ILLEMHELYEK ,WC-k,ahol egyébként pelenkázó asztalok is elkelnének ! Egy országot az is jellemz,hogy ezekre az egyébként " mindennapos" szükségletekre mennyire figyelünk oda....Ez a fejlődő turizmusnak is nagyon fontos része !!! / lenne / "

Nóra: "Munkahely, közbiztonság, jobb utak, régi jól működő fesztiválok visszahozása."

Dani: "Gokart pálya, de úgy tudom, már folyamatban van :)"

Viktória: "A legfontosabb,hogy több munkahelyet teremtsenek, és lehetőleg ne minimálbérért gürcöljenek az emberek. A második a közbiztonság, ami mondjuk ki gyalázatos... Harmadik a kórházak és úgy összevetve mindent az egészségügy fejlesztése, bölcsődék,óvodák, iskolák,szociális intézmények fejlesztése. Ezek után, már lehet írni kívánságokat pl.: több zöld övezetet, igényes szórakozóhelyeket, a nemzetközi repülőtérről nem is beszélve.... Ezek a dolgok persze mind tőlünk függenek, szóval ha nincsenek normális, magukra igényes, és másokat is szem előtt tartó emberek, és persze vezetők, akkor az egész nem ér semmit...."

Feri: "Aszfaltozott versenypálya! Speedway arèna is halott, újra lehetne èleszteni! Az új stadion árát inkább a motorsportokra kellene költeni! Rally, Drift, Gokart, Salakmotor stb"

artúr: "többb strand"

D: "Több koncert nagyobb nevekkel!"

Tomi: "Speedway pálya"

Fanni: "normális boltok avagy a plázába bemész és valami drága turkálóban érzed magad tényleg nehéz normálisat rendelni?? ez így szerte miskolcon legalább 50 ruhaboltra vonatkozik"

Liza: "olyan busz amin nem fagysz meg per nem gyullad fel reggel XD köszi"

Edit: "Nyugalom, tolerancia, szakemberek elismerése, biztonság, munkahelyek, emberség."

Dávid: "Amatőr versenyzési lehetőség: kisebb asztalitenisz kupák; sakkpong megismertetése. Majális méretű összejövetel, ahol pl. a városrészek között játékos családi vetélkedő/sorversenyek lehetne a program (1x volt, még ~10 éve gyerekekkel)"

FRT: "Közbiztonság"

ZSOLESZ: " Salakmotor !!"

Ellinor: "Nem miskolci vagyok, de párom igen és így nagyon sokszor voltam már ott napokat, heteket. Kívülről csak azt látom, hogy sok embernek a munkán kívül alig van élete és ráadásul egész hétvégéket dolgoznak végig minimálbérért. A nagy cégek kihasználják a munkanélküliséget és ezért telepítenek oda gyárakat. Egyébként természetileg egy gyönyörű hely. Elsősorban tényleg munkahelyek kellenének, közbiztonság megteremtése, az Avas rendbetétele és fejlesztése, a közlekedés újítása, utak felújítása. Ezenkívül pedig több szórakozóhely, látványosság,program és Miskolc látványosságainak felfuttatása, a fürdők kihasználása. A rossz hírnév eltörlése, gondolok itt arra, hogy néhány osztálytársam Miskolcra készült versenyre és előre elterjesztették egymás közt, hogy vigyázzanak a cuccaikra és nagy értéket ne vigyenek ,mert lopnak mindenhol. Talán az egészségügyet sem ártana felfrissíteni. Vasárnap szinte minden zárva volt és most már zárva is lesz.. Az iskolák, ahogy láttam nagy része "gyűjtőház". A fiatalsággal foglalkozni kéne, fejleszteni őket vagy csak megnevelni. A szotyizás ( makukázás ) biztos nagyon jó dolog, de minden tele van héjjal, ezzel együtt a szemét is elég nagy probléma. Lehet még késő estig folytathatnám az észrevételeimet, de most itt befejezem :) "

Taksony: "Szerintem több nyílt WC, mert akár hol vagyok a városba, lényegébe csak a Szinva és a Pláza az ,ami ilyen célnak is megfelel, illetve a benzinkutak, de pl. ha ilyen helyektől távol jön rám mondjuk a szapora még oda érek addigra késő. Szóval szerintem nem ártana még egy pár."

Gábor: "Egy jó nagy fal ahol a graffitisek lekötik magukat. "

Tamás: "Én."

Zsolt: " Minimum Nyugat-Magyarországi munkabér... "

Viculi: "Vidámpark :p"

Laci: "egy giga ipari park az uj elkerülő mellett, strand 2.ütem. libegő az avasra"

szergej: "Jo kedv"

Egy Polgár: "Több munkahely. Nem éhbért fizetõ multik. 8 helyett 12 óràs vasàrnap éjszakai mûszakkal. Fiatalosabb vàrosvezetés.Szakmunkasok az épületek karbantartàsához. Nem közmunkàs 6 osztàlyos. Kevesebb korrupt cég. Szebb parkok. Jobb közbiztonsàg. Több kerékpàrút. Nyugodtabb élet. tôbb pénzel az àtlag ember zsebében."

Jenő: "Speedway Aréna"

Krízis: "MINDEN!Ja,és mindenkinek megfelelő szürkeállomány!"

sándor: "Speedway stadion ! "

Margit: "Rendes utak, és tisztaság"

Zoli: "Kátyúmentes utak"

Richárd: "Burger king és szórakoztató központ vizividámpark és bunge jumping! De az előttem szólók fontosabbak ezeknél pl. Munkahely,  Európa leghosszabb sétáló utcájának felújítása, megóvása stb!"

Rita: "Csatlakozom az előttem szólókhoz ,mert ezek bizony mind hiányzonak + Én + még VALAKI!!!!!!!!!!!!"

Balage: "tiszta főutca, közbiztonság, magyar vállalkozások, ipar újjálesztése, jobb tömegközlekedés (ami elég jó, de na...), rockterem!"

László: "Új értéket teremtó munkahelyek."

PÉTER: "BAJNOKCSAPAT"

K: "Több rallyverseny...fociból épp elég,a rallys társadalom le van trottyantva.."

Mihály: "Egy jó egésségügyi, ellátás,rendes tiszta utcák,szépen felujitot belváros stb..."

Csaba: "Salakmotor!!!"

Leslie: "Jó utak, jó közbiztonság. Több zöldövezet, park. Elektromos buszok, új villamosvonalak. Ingyenes parkolás.Vidámpark, állatkert bővítése, fejlesztése. Mini golfpálya, gokart pálya. Új munkahelyek."

Zoltán: "Munkahelyek és biztonság"

Roli: "A régi acélművek!!!"

Imre bácsi: "Az eddigi hozzászólók keveset járhatnak kórházba, senki nem emliti azt a tarthatatlan állapotokat,amelyeket meg tapasztalhat egy heteket bennfekvő beteg ember.Megalázó helyzet orvosnak ,nővérnek , betegnek egyaránt.Ha kételkedel, nyugodtan utána lehet nézni szinte minden osztályon, hol is tart a mai egészség ügy ma Magyarországon."

Gábor: "Munkahelyek és munkahelyek"

Roland: "több, jóval több munkahely, jobb helyi és helyközi közlekedés, a vadaspark fejlesztése, bővítése, vidámpark, a majális növelése, közbiztonság, kulturális rendezvények, fesztiválok, a régi épületek felújítása, hogy ne omladozó falak legyenek mindenhol, az avasi kilátóhoz vezető gyalogút felújítása"

PÉTER aszaló: "bajnokcsapat Diósgyörbe"

Zsuzsa: "Először is az élet hiányzik, hogy az emberek kijöjjenek a házaikból, ehhez viszont az kellene, hogy legyen miért. Szükségünk lenne új utakra, járdákra, éttermekre, kávézókra, színvonalas boltokra,kulturált fő utcára, közbiztonságra, rendbe hozott, felújított épületekre és ami a legfontosabb munkahelyekre, hogy mindennek értelme legyen. Akkor talán nem mennek el a normálisan gondolkodó fiatalok.  "

Jenő: "Az élet hiányzik meg kb. 5000 fiatal aki Angliában dolgozik és vissza sem akar jönni nyomorogni..."

Róbert: "Egy Világszínvonalú salakmotor pálya"

Imre: "Munkahelyek,Stadion es egy jo csapat."

Dávid: "gokart KFC Szórakozóhelyek  IKEA 21.századi Mentőállomás"

Mony: "Metró"

Papa: "Normális munkahelyek ahol nem a szalag mellett robotolnak modern rabszolgaként a miskolci emberek!!!! Kevesebb korrupció, ami ebben a városban igen nagy! Normális egészségügyi ellátás. A Csillagpont nagyon szép és jó, de közben például a vasgyári kórház több épülete vagy a Semmelweis SzTK belül szinte romos, borzasztó helyzetetek vannak ott. Nemcsak arra az egyetlen komplexumra kellene a sok milliárdot költeni. Tehát röviden: normális munkahelyek, kevesebb korrupció és pénz!"

György: "Biztonságos hétvégiházas hobbikertes övezetek aszfaltozott úttal, hétvégi családi pihenésekhez, összejövetelekhez."

Lujza: "Repuloter"

Andris: "Egy MotoGP versenypálya, sokkal kisebb költségvetésből lehet építeni mint egy F1-es pályát és februártól novemberig vonzaná a városba az embereket egész Európából.."

bandy: "összetartozás"

Lajos: "Már csak az, hogy lakótelepen keresztül épüljön a 3 út elkerülő szakasza!"

Cocó: "Elsősorban normális fizetést biztosító munkahelyek, amelyek munkát biztosítanak magyarnak, romának, és mindenkinek, aki tisztességesen akar élni ebben a széppé tehető városban. Biztonság, és a bűn ellen kőkeményen, de törvényesen fellépő Rendőrség. Megélhetés minden becsületes lakos számára, és ellehetetlenítés a rossz szándékkal itt letelepedők, vagy már most is itt élők részére. Talán utópia, de szeretnék egy politika-mentes, a városért és az itt élőkért tevékenykedő Önkormányzatot. Ha ezek megvalósulnak, akkor jöhet sok minden más..."

Kristóf: "A Búza tér és Tiszai PU rendbetétele, közbiztonság növelése! Új buszok az MVK-nak, az Egyetemváros és ME fejlesztése!"

Sissike: "A természet megadta a városnak a csodálatos környezeti szépséget, hegyek-völgyek ölelésében fekszik. A frekventált helyek sokkal szebbek (Lillafüred, Tapolca pl.), mert úgy gondoljuk, oda megy a turista, de a turista nemcsak azt látja. Látja a volt vasgyár területét, a kapcsolódó lakókörnyezetet, az Avast, Hejőcsaba egyes részeit, nem sorolom tovább, és ezek alapján is mond véleményt. Múlt szombaton este 10 után belvárosban tettünk sétát, rendesnek tűnő fiatalok artikulálatlanul kiabáltak, egy 50 körüli házaspár halad el mellettünk, megállapították: Győrben nem ilyenek a fiatalok! A házaspár ezt a rossz "élményt" biztos megosztja majd győri ismerőseivel. Több minden rossz dolog van, amin javítani kellene. Fontos a munkahelyteremtés (a 90-es években megszűnt több 10 ezer helyett), melynek következményei a romló közbiztonság, a családok elszegényedése, szétesése, az elvándorlás. Az embereknek már nem jut pénze házának, közvetlen környezetének felújítására szépítésére. Figyeljünk egymásra, vegyük észre a szemetelést, rongálást, igen, igen sok helyen van szana-széjjel makuka, üvegek, szemét, ide-oda piszkított kis-vagy nagydolgok. Sajnos vannak, akik nem érzik magukénak a várost, és ez érdektelenséget is szülhet részükről, nem törődnek a dolgokkal. Az hiányzik Miskolcról, hogy legyünk szorgosabbak, tevékenyebbek, érdekeltebbek környezetünk megóvása és szépítése érdekében, érezze magáénak a várost mindenki (magánszemély, hivatal, hatóság), mellyel együtt jöhetnek a fejlesztések. Nem kell messze mennünk, csak a nyugati szomszédunkat Ausztriát kell megnézni, attól, hogy az életszínvonal nagyobb, ők is dolgoznak, a vidék kimondottan szép, ritkán látni szemetet, makukát, stb-t, összetartanak, ügyelnek, figyelnek egymásra, környezetükre, értékeikre ....."

András: " Tiszta levegő!"

Andris: "A turizmus, a Bükk, a karszt nagyobb védelme!"

Krisz: "Több munkahely, megfelelő fizetés, több bölcsőde és óvoda. Megszüntetni a kórház összevonásokat. Turizmus fellendítése. Farkasgödör- i szárnyvonal újra indítása, libegő Farkasgödör és Szentlélek közé. Közbiztonság. Korszerűbb járművek a közösségi közlekedéseben. Turisztikailag forgalmas helyeken a vasárnapi nyitva tartás átgondolása."

Anti: "Munkahelyek Munkahelyek Munkahelyek"

Gábor: "Aquapark,forma1 pálya,gyerekeknek óriás méretű játszópark"

Kristóf: "AquaPark, jobb/nagyobb Vadaspark, normális utak és Vidámpark"

Eszter: "Tiszta Szinva! Annyi szemét van beledobálva, csodálom, hogy még folyik..."

Krisztof: "Napelemes útburkolat - mint Hollandiában Környezetbarát buszok - mint Debrecenben Elektromosautó-töltő állomások"

Gábor: "Fúziós reaktor"

Ricsi: "Motorsport fellegvára volt a 70-80-90 években ami rengeteg embert vonzott(salkmotor,rally) Hagyták tönkremenni! Vizisportok rengeteg tó van a környéken neves klubbok voltak gondoljunk a kajak- kenu ra!Munkahelyek a Vasgyár ahol minőségi acélt állitottunk elő! "

Kornélia: "A Csorba tó egy vízi sportcentrummá való fejlesztése .Kajak kenu sport népszerűsítése az által nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmassá tenni , szabad strand , vízi síelési lehetőség, horgász paradicsom ,kulturált kiszolgáló létesítmények felépítése ,de akár más sportok gyakorlására.alkalmas létesítmények létrehozatala .A gyerekekre is gondolva egy vidámpark. Rendszeres buszjárat az elérhetőség érdekében."

Alexa: " Vidámpark!"

Balázs: "Salakmotoros csapat, minőségi Speedway Aréna "

Petra: "Vidámpar,felhőkarcoló"

Zozobá: "Olyan termelő munkahely ami a környező településeken otthon is elvégezhető bedolgozást termelő munkát adna és utána lehetne gondolkozni A SZÓRAKOZÁSON is. "

Sanyi: "Szerintem tiszta levegő, tiszta közterületek kellenek. Az omladozó házakat fel kellene újítani, a belvárosban ne legyen olyan épület amiről pereg a vakolat, de általában egész Miskolcon se legyen általános látvány egy-egy összedőlő ház. Ezen kívül szükség lenne még olyan munkahelyekre ahol egy diplomás mérnök előreléphet anélkül, hogy elköltözne a városból."

Csilla: "Vidámpark,de ne a 60-as évek színvonalán,hanem modern,21-ik századi.Normális fizetés,minimum nettó 120000,közbiztonság TENGERPART,MUNKAHELYEK tömege,létbiztonság,nyugalom,a nagyobb lakótelepeken kialakítani olyan helyeket,ahol az emberek összejöhetnek beszélgetni,szalonnát sütni,bográcsozni,sakkozni,kártyázni,egyszóval egy kis közösségi életet élni."

Csongor: "Egy völgyhíd, vagy alagút, amelyik többe kerül! ;)"

László: "Fel kell éleszteni a régi hétvégi hétvégi házas övezeti híres jószomszédi viszonyokat. Ezek olyan helyek voltak, ahol a családok társasági életet tudtak élni. A felnőttek beszélgettek, süteménnyel, bográcsossal, pálinkával kínálták barátaikat, szomszédaikat. A gyerekek együtt játszottak az utcában. A vikendházak elejében és az utca peremén gyönyörű virágok, a kertekben gyümölcsfák, kis szőlők, veteményesek. És persze csak öröm, nevetés. Nem volt akkoriban még ennyi pénz se, mégsem hiányzott, nem ez volt a fontos, hanem az együttlét és a társaság. Az emberek alig várták a következő hétvégét, hogy a fárasztó hétköznapi munka után újra találkozzanak. És nem is volt ez olyan régen. Alig húsz éve. Meg kell tanulnunk újra barátokká válni, mert nagyon elhidegültünk. Ezért kell feléleszteni ezt az életmódot, mely a vérünkben van. És valahol legbelül hiányoljuk is nagyon."

Laci: "Lyukóvölgyi Kalandpark"

Lacibá: "Salakmotor"

Norbert: "Paks 3"

Norbert: "Vasárnap Tesco"

Adrián: "Salakmotor pálya elég volt már nem bírjuk SPEEDWAY kell miskolcnak!!"

Károly: "Nagyon jó lenne ha ismét láthatnánk salakmotor versenyeket. Ez Miskolchoz tartozik a 60-as évektől."

Butthead: "Elsősorban, P+R parkolók a belváros körül. Hogy, aki nem akar fizetni a parkolásért, az itt hagyhassa a kocsit, és begyalogolhasson - vagy felszállhasson tömegközlekedésre. Lassan már úgy kiszorítják az autósokat a sok fizetőssé tett parkolóval, hogy innen már tényleg csak menekülni lesz érdemes. Olyan munkahelyek, ahol nem éhbérért dolgoztatják az embereket. A munkaerőkölcsönző cégek mesterségesen alacsonyan tartják a multikkal karöltve az itteni béreket. Igényes szórakozóhelyek, sok-sok ismerkedni vágyó szingli csajjal. Olcsó, egyszerű éttermek - ahová minden nap el lehet menni ebédelni, adnak elég kaját, és kifizethető összegért egy átlagembernek. Mint, ahogyan a kínaiak csinálják - csak magyaros ízekkel. Ingyen Wifi legalább a belvárosban. A Kocsonyafesztiválon van egy csomó koncert a belvárosban - amikor hideg van kint. Meg, Szilveszterkor is. Nyáron meg mi van? Operafesztivál... Semmi több."

Bogi: "A tisztaság hiányzik. Mindenhol csak a szemét van szétszórva..."

Dobby: "Ingyen sör és végtelen pótlási lehetőség matekból! Egy Deák Ferenc tér a fő utca közepére egy hatalmas tóval amiben lángoló cápák és hideg sörök vannak. Sörváltó versenyek. Mamutok. Örök élet. Betiltott szarvasbogár viadalok a színház pincéjében , amit 3D-ben közvetítenek egy kalóz rádión. Egy láma és oposszum simogatot a szinvaparkba. Hajó és szemkötő a kalóz rádiónak . Alekosz. Olajfúró torony és részecske gyorsító . 3 db kék m&m s cukorka. Kviddics stadion. Egy tenger a kalóz rádió hajojanak . Barack W. Lincoln az egyesült államok első japán elnöke . Pokémon tenyésztő farm. Salsa oktatás a Pokémonoknak és az oposszumoknak. Egy párásító és egy páraelszívó egy szobában. Egy néger télapó akinek pingvinek és oroszlánfókák húzzák a szánját. Asszem hirtelen ennyi. Ja és ne igazi oroszlánokból legyenek a fókák mert azok veszélyesek ."

Viki: "Új szemlélet a városvezetés részéről. Nem csili-vili dolgokban (libegőben, Tapolcai strand-komplexumban) kell gondolkodni, hanem a jelenlegi értékeket (épületeket) megbecsülni, megvédeni, felújítani. Nyugalmat, biztonságot, több munkalehetőséget a hétköznapokra, és kulturált szórakozási lehetőségeket, sportprogramokat a hétvégékre a családoknak. "

Én: "KFC gyorsétterem"

Katalin: "Normális munkahely, ahol nem a minimál-és garantált bérért dolgoztatják az embereket. És ez nem csak az összeszerelő munkahelyekre vonatkozik, hanem nagyon sok kis - és középvállalkozásra is, hogy ennyiért dolgoznak az emberek. Ha mindenki rendesen meg lenne fizetve, jobb lenne a hangulata is az embereknek. Nem lenne ennyi sok szomorú és elkeseredett ember Miskolcon. "

Dani: "Salakmotor pálya..."

Clinton: "Munkahelyek és eu s munkabérek!"

Barbara: "Igényes szórakozóhely, vidámpark, csúszdapark."

marta: "Mi hiányzik? A szeretet , megértės,mások munkájának megbecsülése, tisztelet valaho az évek során ez mindd megvolt, hogy nekeljen annyi be savanyodott emberi arcot látni akik lehajtott fejjeljárnak ,nem veszik észre ha valaki el esik, rosszul van, tovább lép . Vanneki elég baja,mért foglalkozzon mással. Igen is kell másoknak a szeretete, megértése törödése. Emeljük fel a fejünket és nevessünk! Miskolc a mi szerethető városunk, szülőhehyem legszebb Városa!! Sok minden hiányzik de az részlet kérdés!"

Ági: "Elsősorban szép környezet,szemétmentes közterület,a szép belvárosi házak felújítása, a Majális Parkban lévő több éve leégett gombavizsgáló és park és környezete helyrehozatala,a fő utcai üzletek bérbeadása reális árakon,hogy szebb legyen az utcakép,visszatérjenek a vásárlók . Virágossá tenni jobban a parkokat ,utcákat. A munkahelyek teremtése nagyon fontos! A régi Operafesztivál hangulata jobb volt ,voltak a környező városokban is pl.Tokajban is koncertek, programok. Jó ötlet egy vidámpark...! Több sportesemény ,több bicikli út!!!!! Miskolc--Mályi közötti bicikli út!!!!!!! "

Kriszti: "Csakis Forma1-es pálya :) KIMI forever :)"

Luca: "Újra nyitva tartó boltok vasárnap"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában