Dróth két villanása ért győzelmet a miskolci főpróbán

Akt.:
Dróth két villanása ért győzelmet a miskolci főpróbán
Miskolc – Kedden este barátságos meccsen főpróbázott a vb-pótselejtezőre a magyar férfi futsal válogatott.

Az ünnepi fellépésnek még nem volt tétje, viszont a március 22-én, kedden 18 órától Olaszország ellen ugyancsak Miskolcon sorra kerülő világbajnoki pótselejtező már „vérre” megy majd. Sito Rivera szövetségi kapitány együttese így a főpróba jegyében, nyugodton gyakorolhatott. A tét nagy: a vébé Kolumbiában lesz, és a Dél-Amerika felé tartó kiküldetés inkább az esélyesebb olaszoknak áll majd.

– Most nem az eredmény, hanem a mutatott játék a fontos – jegyezte meg a találkozó előtt a spanyol nemzetiségű kapitány.

futsal_12

Nem körömrágós

A kezdés előtti pillanatok az emlékezéssel teltek: Verebes József mesteredző halála miatt állt fel mindenki a helyéről. A lelátón az ünnepnap ellenére mintegy hétszázan foglaltak helyet, köztük volt a DVTK NB I-es csapatának több tagja is. Holland helyzettel indult a meccs, majd Németh P. közelről majdnem gólt ,,vétett”. Ezután a felek őrizték a 0-0-t, a pályán a tologatáson kívül nem történt semmi. A 8. percben a Kazahsztánban légióskodó Dróth villant egyet és ez elég volt a vezetéshez (1-0). Senki nem rágta le a körmét, talán ezért váltotta kapusát mezőnyjátékosra a magyar kapitány, de a levegő nem forrt fel.

A szünet után is eseménytelen volt a mérkőzés, néha akadt ugyan egy-két lövés, de nyugtatót senkinek nem kellett bevennie. A 25. percben Ceyar azzal tett szívességet a magyar válogatottnak, hogy százegy százalékos helyzetét zúgó kapufára váltotta.

futsal_09

Sarokkal a kapuba

A 26. percben Dróth kárpótolta a nézőket: csodálatosan szép mozdulattal, 3 méterről, sarokkal helyezett a jobb alsó sarokba (2-0). A hollandok is levitték kapusukat, ennek ellenére még a lövésig sem jutottak el, a mieink pedig Dávid R. révén elvétették az üres kaput. A végén a tulipánosok becsületgóljukért hajtottak, de tanácstalanság ütött ki rajtuk a parketten, Dróthék pedig már nem erőlködtek. A vb-pótselejtező előtt mindenképpen pozitívum, hogy csapatunk nem kapott gólt, játéka pedig bizonyára lesz még jobb is.

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

Magyarország – Hollandia
2-0 (1-0)

Miskolc, 700 néző. V.: Kovács G., Szilágyi.

Magyarország: Tóth Gy. – Komáromi, Németh P., Horváth N., Dróth. Csere: Matkovics (kapus), Trencsényi, Gál I., Harnisch, Klacsák, Hosszú, Öreglaki, Szeghy, Dávid R. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Hollandia: Maasbommel – el-Ghannouti, Ceyar, el-Morabiti, Darri. Csere: Kuyk (kapus), Juste, Bouzambou, Mossaoui, Amrani, Velseboer, Attaibi, Molkarai, Beslija. Szövetségi kapitány: Marcel Loosveld.

Gólszerző: Dróth (1-0) a 8., Dróth (2-0) a 26. percben.

Jók: Dróth, Horváth N., Tóth Gy., ill. Kuyk.

Sito Rivera: – Játszottunk, gyakoroltunk, készültünk, nyertünk. Voltak bíztató momentumok a játékunkban.

Marcel Loosveld: – Akartunk, hajtottunk, de most csak ennyire futotta.

hirdetés
hirdet�s