Drót: mellrák ellen a pink menü bevételéből Miskolcon

Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője (balra) és a Drót Bisztró egyik tulajdonosa, Barkóczi Eszter
Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője (balra) és a Drót Bisztró egyik tulajdonosa, Barkóczi Eszter - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Ötvenezer forintos támogatás adott át a Drót Bisztró a Mellrákinfó-Borsodnak.

A Mellrákinfó-Borsod Pink Gasztrokampányához a miskolci Drót Bisztró is csatlakozott. Októberben egy külön erre a célra készült – pink – étlappal várta vendégeit az étterem.

Fontos a korai felismerés

Tehát azok, akik a kampányhoz kapcsolódó ételekből választottak, anyagilag is támogatták a kezdeményezést. Az ebből befolyt összeget – ötvenezer forintot – a Drót Bisztró egyik tulajdonosa, Barkóczi Eszter csütörtökön adta át Bodnár Erikának, a Mellrák­infó-Borsod vezetőjének.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

„Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Los Angelesből indult a gasztrokampány, amelyet itt, a megyében is meghirdettünk. A lényeg, hogy azok a vendéglátók, aki fogékonyak a mellrák elleni küzdelem témájára, bizonyos termékeik árának valahány százalékát erre a célra fordítják – foglalta össze Bodnár Erika. – A Drót Bisztró az elsők között állt mellénk és vállalták, hogy egy pink menüt állítanak össze, és az annak eladásából származó bevétel egy részét átadják számunkra. Mi pedig a pénzből a betegség korai felismerésének propagálását finanszírozzuk. Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra is, hogy ez nem egy szégyenletes betegség, hanem – én úgy szoktam fogalmazni – ez egy olyan fekvőrendőr, amibe bárki az élet országútján belefuthat…” – hangsúlyozta.

Sikeres kampány

„Nagyon sokat választották az általunk összeállított menüt – mondta Barkóczi Eszter. – Összegyűlt egy szép összeg, 50 ezer forint, amit boldogan adunk át a Mellrákinfó-Borsod számára, munkájuk segítésére.”

– ÉM-SZB –


A kiállítás megnyitóján
Miskolc - A Mellrákinfó-Borsod Együtt könnyebb fotókampánya szerdától a megyei kórház klinikai onkológiai és sugárterápiás centrumában látható. Mint ismert: a Térerő Közösségi Alapítvány által megszervezett Élő Adás rendezvényen az egyesület 825 ezer forintot gyűjtött össze, hogy megvalósíthassák...

A rosé kacsamell az egészség jegyében
Miskolc - Az Avalon Ristorante is csatlakozott a Mellrákinfó-Borsod gasztrokampányához. Roséra sült kacsa–mell, gyömbéres sárgarépa, marinált cékla és egy kis áfonya. Ebből áll össze az a főétel, amit az Avalon Ristorante séfjei – Szepesi Gábor és Albók Gyula – találtak ki a pink gasztrokampányra...








hirdet�s