Drogos volt az ámokfutó autós

Drogfüggő az ámokfutó autós, akit szombat este lövésekkel próbáltak megállítani a rendőrök, miután majdnem elütötte az őt igazoltató egyenruhásokat. A férfinak végül sikerült elmenekülnie üldözői elől, elfutott a helyszínről. A kocsi, amit vezetett, lopott volt. A férfit vasárnap délután fogták el Törökbálinton. Mint kiderült, a számlájára írható egy másik kocsilopás is. Végül ez az autó is meglett.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, szombat este el akarta ütni az őt igazoltatni akaró rendőröket egy autós, akit ezután lövésekkel próbáltak megállítani az egyenruhások szombaton este, Budapesten. A férfi végül kiugrott a kocsiból és elfutott. Kiderült, hogy a kocsit és a rajta lévő rendszámot is körözték. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó ügyészség eljárást indított. Az ámokfutót vasárnap délután fogták el.

Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese hétfőn azt mondta, hogy a gyanúsítottról kiderült, drogfüggő. Azt, hogy az üldözés idején bódult állapotban volt-e egyelőre vizsgálják. Fülöp Valter hozzátette: kiderült, hogy a férfi egy másik autót is ellopott, a rendőrök ezt is megtalálták. Így már kétrendbeli gépjármű lopás miatt is nyomoznak ellene.