Drogfogás közös akcióban – marihuána ültetvényt számoltak fel Szandán

Marihuána termesztőkre csaptak le a fővárosi rendőrök, a Terrorelhárítási Központ munkatársai és a Nógrád megyei rendőrök a napokban. Két budapesti és egy Nógrád megyei férfit fogtak el. A Nógrád megyei Szandán pedig marihuána ültetvényt számoltak fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) keddi tájékoztatása szerint a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálatának nyomozói adat és információgyűjtésük eredményeképpen jutottak el a három férfihoz. A gyanú szerint a csoport tagjai a Nógrád megyei Szandán kábítószert termesztettek. A fővárosi rendőrök a megyei kollégáikkal és a terrorelhárítókkal közösen egy 135 tőből álló marihuána ültetvényt számoltak fel a Nógrád megyei településen.

Ezután a termesztők budapesti lakhelyein is házkutatást tartottak. Egyiküknél droggyanús anyagot, digitális mérleget, kannabiszmagokat foglaltak le. A másik férfinál 78 tő marihuanát, 30 gramm droggyanús anyagot és a termesztéshez szükséges technikai berendezéseket foglaltak le. A két budapesti és a szandai férfit is őrizetbe vették.