Drog lapult a vécédeszka és a cipő alatt magyar-ukrán határon

Több mint ezer darab pszichotróp-hatású tablettát próbált engedély nélkül Magyarországról Ukrajnába vinni egy ukrán állampolgár. A feltűnően idegesen viselkedő férfi joggal keltette fel az ukrán vámtisztek gyanúját.

A 28 éves lembergi (lvivi) illetőségű férfi személygépkocsijával a Záhony-Csap nemzetközi közúti határátkelő ukrán oldalán jelentkezett belépésre. Miközben szóban és írásban is úgy nyilatkozott, hogy semmilyen elvámolnivalója nincs, az Olaszországból Magyarországon keresztül hazafelé tartó ukrán állampolgár feltűnően ideges viselkedése szemet szúrt a csapi vámhivatal munkatársainak.

A jármű tüzetes átvizsgálása során egy pár cipőt és egy vécéülőkét tartalmazó kartondobozból különböző kiszerelésben összesen 1025 darab Tramadol-kapszula került elő, amely az ukrán törvények szerint narkotikumnak számít.

A vámhatóság elkobozta a tiltott gyógyszert, és a vizsgálat lezártáig a drogcsempészettel gyanúsított férfi személygépkocsiját is lefoglalták. Az idei év első kilenc hónapja során összesen 65 kilogramm narkotikumnak számító gyógyszert foglaltak le az ukrán vámhivatal munkatársai az ország határátkelő helyein.