Drog és alkohol: TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Drog és alkohol: TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is
Miskolc – A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban az ittas és bódult állapotban történő járművezetés megakadályozására irányul.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása során 2011. június 9-11. között főként az ittas és bódult állapotban vezető sofőrök kiszűrése a cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebesség határok túllépésére is.

Az ellenőrzés kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra és a ki-, illetve bevezető útszakaszokra. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a B-A-Z Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály vesz részt.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén ez év január elsejétől május 31-ig a 261 személyi sérüléssel járó közlekedési balesetben összesen 355-en sérültek meg. Ezen esetekben 34 alkalommal játszott szerepet az ittasság. Alkoholos befolyásoltság alatt álló személyek egy halálos kimenetelű, kilenc súlyos és huszonnégy könnyű személyi sérüléses végződő balesetet okoztak.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda