Drog egy börtöncellában Kecskeméten

130 rózsaszínű és fehér tablettát, valamint 20 üvegfiolát találtak péntek délután zárkaellenőrzéskor a börtönőrök Kecskeméten, a Mátyássy utcai börtön egyik cellájában. Az elsődleges drogteszt amfetaminszármazékot mutatott ki a megtalált anyagban, ezért azonnal nyomozás indult az ügyben – tájékoztatta szombaton a Független Hírügynökséget Németh Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A zárkában négy férfit tartanak fogva. Mindegyikük tagadta, hogy az ellenőrzésnél előkerült anyag az övé lenne, azt állították, semmit nem tudnak róla. Ezért – amíg a levett vér- és vizeletminták eredménye meg nem érkezik – ismeretlen tettes ellen indult nyomozás kábítószerrel való visszaélés miatt a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

A rendőrök azt is szeretnék megtudni, hogy a kábítószer-gyanús anyag hogyan kerülhetett a zárkába úgy, hogy azt senki sem vette észre, illetve, hogy saját fogyasztásra vagy a börtön belső feketepiacán továbbértékesítésre szánták a tablettákat és az ampullákat.Sporthírek