Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben Miskolcon

Illusztráció - Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben Miskolcon
Illusztráció - Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben Miskolcon
Miskolc – A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2016. június 3-án, pénteken nyolcadik alkalommal rendezi meg a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben programot a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek.

Az „áloméj” 1996-ban indult a Rotterdami Állatkertből, ahol egy zártkörű rendezvényt szerveztek a Sophia Gyermekkórház beteg gyermekei részére. A rendezvény 2002-ben nemzetközivé vált, azóta évről-évre egyre több állatkert szervezi meg június első péntek estéjén a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekek részére ezt a különleges eseményt. Idén 38 országban közel 300 állatkertben, ebből Magyarországon hatban várják a gyermekeket erre a különleges estére. Ilyenkor a vendégek akár testközelből is megismerkedhetnek az állatokkal, beszélgethetnek az állatkert munkatársaival és olyan helyekre is bejuthatnak, ahová máskor nem – az, hogy mindez este történik, további kellemes izgalmat nyújt.

A meghívott gyermekek és kísérőik számára a rendezvény ingyenes, amihez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai önkéntes munkával, a támogatók – köztük a Miskolc Holding tagvállalatai – felajánlásokkal járultak hozzá. Az MVK Zrt. jóvoltából biztosított a gyermekek és kísérőik díjmentes utazása is alacsonypadlós autóbusszal a Miskolci Állatkert és a Gyermekegészségügyi Központ között.

dreamnight-at-the-zoo

A program miatt a Miskolci Állatkert pénztára ezen a pénteken egy órával korábban, 17.00 órakor zár.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –