Drasztikus leépítés a BKV-nál? – RTL Klub

Drasztikus elbocsátásra készül a BKV – tudta meg az RTL Klub Híradója. Több forrásból is megerősítették, hogy még idén 1500-2000 embert küldenek el a cégtől, így akarják mérsékelni a kiadásokat. A kereskedelmi televízió információi szerint a BKV veszteségének csökkentése miatt növelni akarják a bevételeket is, például a pótdíjak emelésével.

Most 13 ezer embert foglalkoztatnak BKV-nál. A fizikai dolgozóknak kevesebb mint 10, az irodai dolgozók több mint 20 százalékát akarják elbocsátani – az értesüléseket nem hivatalosan a Városházán és a társaságnál is megerősítették. Az elbocsátások célja, hogy csökkentsék a BKV működési veszteségét.

A társaság kommunikációs igazgatója pontos számokról nem beszél. Regőczi Miklós annyit mondott az RTL Híradónak, hogy minden egyes elbocsátást egyeztetniük kell több fórumon, ezek az egyeztetések április közepétől kezdődnek majd.

A kiadások csökkentése mellett a bevételek növelése is cél, ezért emelik például a pótdíjakat. Úgy tudni, a helyszínen 2500 helyett 5000 forintot kell majd fizetni a jegy nélkül utazóknak. Akkor, ha a bliccelő 30 napon belül befizeti a bírságot 10, ha 30 napon túl 20 ezer forinttal kell számolnia, a bérlet bemutatásakor fizetett büntetés pedig a jelenlegi háromszorosa lesz. A pótdíjakról már áprilisban dönthet a fővárosi közgyűlés, az elbocsátásokról és más költségcsökkentő lépésekről június 30-ig határozhatnak.

A főváros vezetőinek sajtóirodáján annyit mondtak, hogy jövő hét kedden foglalkoznak legközelebb érdemben az üggyel.Sporthírek