Draskovics személyit adott egy újszülöttnek

Egy új állami szolgáltatásra, a már újszülötteknek is járó személyi igazolványra kívánta felhívni a figyelmet az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor ezért pénteken személyesen adta át a július 7-én született Korcsmáros Anita édesanyjának a kislány személyi igazolványát és lakcímkártyáját a fővárosi Állami Egészségügyi Központban.

Draskovics Tibor elmondta: a június 28-a óta hatályos törvény szerint elég egy aláírás az édesanyától és több okmányt is megkaphat egyben. Nem kell hivatalokba rohangálni például a születési anyakönyvi kivonatért, útlevélért, hiszen az újszülötteknek járó igazolvány mindezt pótolja. Ráadásul a picik lakcímkártyáján szereplő szülői telefonszám egyfajta biztonságot is jelent, hiszen ha eltűnnének, ez segítséget jelenthet a megtalálásukhoz. Hozzátette: ez a lehetőség ráadásul ingyenes, 14 éves korig nem kell az igazolványok után illetéket fizetni.

A 3700 grammal 55 centivel kedden született Anita édesanyja azt mondta: azért is éltek ezzel az új lehetőséggel, mert a kicsi személyi igazolványával sokkal könnyebben tudnak majd külföldre utazni.Sporthírek