Drámapedagógia társaság: vonják vissza a kerettanterv dráma és tánc fejezetét!

Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) tiltakozását fejezi ki a kerettanterv jelenlegi tervezetével szemben, és azt kéri, hogy megalkotói vonják vissza a dokumentum dráma és tánc fejezeteit.

A szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: úgy vélik, a tervezet minősége nem éri el azt a szintet, ami szükséges ahhoz, hogy arról, mint szakmai anyagról érdemi vélemény legyen megfogalmazható.

Egyben kérik az illetékeseket, hogy a dráma és tánc fejezetek újbóli elkészítéséhez hozzanak létre a drámapedagógia jeles szakembereiből álló munkacsoportot.

Kitértek arra is, hogy a Magyar Drámapedagógiai Társaság a szakma széles rétegeit képviseli, kollégáik nagy gyakorlattal, széles spektrumú szakmai ismeretekkel rendelkeznek. Ők azok, akik a szóban forgó anyagot a napi munkájuk során használni fogják. Ezért az MDPT felajánlja szakmai támogatását, segítségét ebben a munkában, hogy egy erős, a pedagógusok munkáját segítő anyag születhessen a gyermekek magas színvonalú nevelése és oktatása érdekében.

– MTI –