Dráguló kábeltarifák az E.On miatt?

Több internet- és kábeltelevíziós társaság díjemelésre kényszerül, amennyiben nem sikerül megállapodniuk az E.On Hungária Nyrt.-vel, amely meg akarja emelni a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások (Titász Zrt., Dédász Zrt., Édász Zrt.) infrastruktúráján elhelyezett kábelek bérleti díját.

Ez a lépés közel egymillió előfizetőt érintene – mondta a lapnak Fojt István, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) alelnöke. Az MKSZ a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetséggel azt szeretné elérni, hogy az E.On által kilátásba helyezett díjemelés ne valósuljon meg.

A szövetségek képviselői azonnal elutasították az E.On első ajánlatát, majd ezt egy tárgyalás követte, ami után újabb ajánlatot kaptak. Ennek alapján az E.On az egyszeri igénybevételi díját 906 százalékkal, a havi bérleti díját 604 százalékkal emelné.

Az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól, mivel a két szövetség nem látja indokoltnak az áremelést. Fojt szerint a mértékre nem kaptak ésszerű és elfogadható magyarázatot, ráadásul a 2007-es évre már megtörtént a hivatalos áremelés. Olvasható a hullámvadász.hu portálon.

Címkék: ,