Drágulni fog az ukrán benzin

Várhatóan jelentősen nőni fognak az üzemanyag-árak Ukrajnában, mivel a kormány eltörli a gépjármű-adót.

Mikola Azarov miniszterelnök örömmel jelentette be vasárnap az ukrán gépjármű-tulajdonosoknak, hogy a kormány rövidesen eltörli a járművek után fizetendő adót. Ennek összegét a jövőben a benzinre és a dízelüzemanyagra kivetendő jövedéki adó összegébe fogják bekalkulálni. Az ukrán kormányfő szerint ez elsősorban a gazdagabb réteget fogja sújtani, akik többnyire olyan luxuskocsikon járnak, amelyek fogyasztása esetenként a 40 litert is megközelíti 100 kilométeren.

Véleménye szerint a kisjövedelműek úgyis kisfogyasztású  kisautókon járnak, így az üzemanyagárak növekedése őket nem fogja különösebben megrázni. Arra nem tért ki a miniszterelnök, hogy mi vár azokra a fizetésből élő családapákra, akik merő kényszerűségből most is 20-30 éves Zsigulikkal, Moszkvicsokkal és Zaporozsecekkel kénytelenek járni, amelyek fogyasztása itt-ott megközelíti a legnagyobb fogyasztású amerikai országúti batárokét is.

Az egyelőre nem ismeretes, hány százalékos lesz a benzinre kivetett jövedéki adó.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s