Drágulnak a felvágottak és a virslik

Akt.:
Drágulnak a felvágottak és a virslik
Drágulnak a felvágottak és a virslik - © Fotó: rtl.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megközelítheti a 10 százalékot a felvágottak és a virslik egy részének drágulása a hústartalom kötelező emelése miatt – ezt az egyik legnagyobb áruházlánc közölte az RTL Híradójával.

Tavaly nyáron szigorítottak az Élelmiszerkönyvön, de a gyártók idén augusztusig kaptak haladékot a termékek összetételének javítására. Többen viszont úgy döntöttek, inkább lemondanak a névhasználatáról, és a gyengébb minőségű készítményeket forgalmazzák tovább.

Forrás: rtl.hu.


Terméktanács: Már idén drágulni fog a friss tej – hiába csökkentették 5%-ra az áfáját

Ezt a Terméktanács elnöke közölte az RTL Híradójával egy sajtótájékoztató után, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium tartott az adócsökkentés hatásairól. A minisztérium államtitkára először azt mondta, az árcsökkenés tartós lesz, később viszont nem zárta ki a drágulást a piaci folyamatok miatt.

Hulladék helyett valódi hús kerül a virslibe

Kevesebb húsipari hulladék, több valódi hús lesz a virslikben. A gyártók ugyanis a jövőben csak a valós hústartalmat számíthatják bele a termékek címkéin feltüntetett húsmennyiség arányába, a csontokról lefejtett mellékterméket nem. Vagyis, ha egy termékre azt írják, hogy 60%-os a hústartalma, akkor annak a 60%-a valóban tiszta hús lesz.