Életstílus

2011.03.17. 14:01

3 legnépszerűbb begónia fajta

<p>A begóniák nagyon elterjedt szobanövények, nem csoda, hogy annyi féle fajtát találhatunk a virágüzletekben. Cikkünkben három gyakori begónia fajtát mutatunk be: Begonia elatior, Begonia rex és Begonia boweri.</p>

Sudár begónia (Begonia Elatior)
 
A sudár begónia a begóniafélék családjába tartozó 35-40 cm magasságot elérő bokros növény. A levelek csillogó zöld színűek, húsosak, szélük fogazott, enyhén hullámos. A virágok egyszerűek vagy teltek, sárga, narancssárga, rózsaszín és piros színűek, tavasszal és nyáron nyílnak.
A sudár begóniát elhelyezhetjük önállóan vagy zöld, virágos növények közé. Ami fontos, hogy ez a növény a világos, de közvetlen napsütés nélküli helyeket szereti, a napsütés égési sebeket okozhat a leveleken. Elviseli a 15-18 °C közötti hőmérsékletet. Egész évben szerény öntözést igényel, és havonta kétszer tápoldatozzuk, évszaktól függetlenül.
Ha a levelek megonnyadnak és megbarnulnak, vagy ha a növekedése megáll, akkor a növény nem jut elég nedvességhez, túl száraz környezetben tartjuk. Ilyenkor öntözzük gyakrabban a növényt, esetleg helyezzük a cserepet nedves kavicsrétegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!