Helyi közélet

2009.01.02. 20:05

Szilveszterkor ébrednek a vámpírok

<p>A 2007 óta óriási sikerrel játszott Vámpírok bálja elérkezett a jubileumi, 100. előadáshoz.</p>

Erdély, vámpírvadászat, szenvedély, szerelem, humor és borzongás…

Az 1967-ben világhírűvé vált Polanski-film színpadi változatának nagy sikerű budapesti előadásának második téli szezonját Szilveszter napján kezdi el a PS Produkció a Magyar Színház épületében!

 

Hatvanezer néző, egyöntetű kritikai, szakmai és közönségsiker – ez a budapesti Vámpírok Bálja musical eddigi mérlege. A magyar musical színpadokra bombaként berobbant produkció népszerűségnek nem is lehet más folytatása, minthogy Roman Polanski képzeletének vérszívó teremtményei idén télen is tovább szórakoztatják a közönséget.


Szilveszterkor csendülnek fel ismét a Jim Steinman zeneszerző és Michael Kunze szövegíró jegyezte musical slágerei a Pesti Magyar Színház épületében, amelyet minden eddiginél nagyobb várakozás előz meg. Az érdeklődés folyamatosan nő, a jegyek rohamosan fogynak. A zenés vámpírkomédiát a hazai mellett szép számú külföldi rajongótábor is felfedezte magának. A magyar produkció dupla CD-je hónapokon át vezette a tekintélyes Sound of Music toplistáját és a londoni lemezpiacon is sikert ért el.


Az egyedülálló minőséget és sikert neves nemzetközi alkotó gárda garantálja, amely ezekben a napokban ismét Budapestre érkezik, hogy a felújító próbák keretében, rendületlen profizmussal készítse fel a művészeket a fergetegesnek ígérkező báli szezonra, amelynek során új szereplőként köszönthetjük a külföldön is elismert Kamarás Mátét, aki Herbert szerepét és a tenor szólót alakította az eredeti bécsi produkcióban, emellett több más nagysikerű produkció főszereplőjeként is közreműködött (bécsi Elsiabeth –Halál, Falco – Amadeus Mozart, norvégiai Chess stb).


A téli széria december 31-én nyit két szilveszteri előadással, majd két héten keresztül tizenhat alkalommal merülhetnek el a nézők ismét, vámpírjaink titokzatos világában. 

A jubileumi, 100. díszelőadás 2009. január 9-én lesz, amelynek rendhagyó programjára a PS Produkció több hazai és külföldi prominens személyt is meghívott.

A musical rövid ismertetése

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

A látványos, szórakoztató, fantasztikus táncjelenetekkel gazdagított mesés musicalt Roman Polanski rendezésében, az általa készített hasonló című és témájú világhírű film után 20 évvel, 1997-ben mutatták be óriási sikerrel Bécsben. A sikeres premiert követően a nézők tolongtak a jegyekért. Az előadást az osztrák fővárosban egymillióan látták.

A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban, 2006-ban Tokióban és Berlinben ünnepelhették. 2007-ben Budapestre új köntösben jut el napjaink talán legizgalmasabb musicalje, melyet már oly régóta vár a magyar közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában