DOPPING: Pert indítanak Schumacher ellen

A Német Kerékpár Szövetség pert helyezett kilátásba Stefan Schumacher kerékpáros ellen. Schumachert, valamint az olasz Leonardo Piepolit is doppingvétségen érték, mindkét sportoló még az idei Tour de France körversenyen vétett a szabályok ellen.

A Német Kerékpár Szövetség (BDR) bejelentése szerint pert indítanak Stefan Schumacher német kerékpáros ellen. Az idei Tour de France-on mindkét egyéni időfutamot megnyerő sportoló bűnösségét hétfőn hozták nyilvánosságra. “Sokkoló, ugyanakkor bármily furcsa, ez egy jó hír” – nyilatkozott meglepően a BDR elnöke Rudolph Scharping. “Schumacher soha többé nem csinálhat semmit a mi égiszünk alatt. Legfeljebb akkor, ha mindent elmond, hogy kik és milyen módon segítettek neki a doppingolásban.”

Egy korábbi bejelentés szerint a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) újra megvizsgálja azokat a vizeletmintákat, amelyeket gyanúsnak talál. Ezeken a vizsgálatokon akadt fenn Stefan Schumacher és Leonardo Piepoli is. Mindketten a CERA elnevezésű doppinggal buktak le, mely az EPO-nak egy továbbfejlesztett változata.