Döntöttek: vár ügyben mégis más kommunikáljon

Akt.:
Diósgyőri vár
Diósgyőri vár - © Fotó: Juhász-Léhi István
Miskolc – Mikor kezdődhet a Diósgyőri vár rekonstrukciója? Miért a Miskolc Holding kapta a kommunikációs feladatot?

Nettó 53 millió forint áll rendelkezésre a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztés kommunikációjára. Az áprilisi testületi ülés elé került egy előterjesztés, amely ezzel a feladattal a Miskolci Városfejlesztési Kft.-t bízná meg. Majd érkezett egy módosító: mégis inkább a Miskolc Holding Zrt. lássa el ezt a feladatot. A testület ez utóbbit megszavazta.

Miért változtattak a javaslaton? Kérdésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója annyit válaszolt: “A holdingnál rendelkezésre állnak azok a szakemberek, akik ezt a feladatot el tudják látni.”

A testületi ülésen – prilis 26-án – az is szóba került, hogy a város még nem kötötte meg a támogatási szerződést a projektre, mert hiánypótlásra van szükség. Dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője, a közgyűlés előtti interjúban viszont, azt nyilatkozta lapunknak: „A támogatási szerződés várhatóan 2012. áprilisában aláírásra kerül…”

Ez azóta megtörtént? Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta: „Határidőn belül eleget tettünk a támogatási szerződés megkötési feltételeinek, valamennyi kért dokumentum megküldésre került a közreműködő szervezet felé.” Mikor indulhat a beruházás? „A támogatási szerződés megkötését követően, a projekt megvalósulása a Diósgyőri vár építésével veszi kezdetét, a kivitelezési szerződés megkötése közbeszerzés keretében június közepére tehető” – válaszolta.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a csúszás miatt lesz olyan projektelem, ami nem valósul meg? Az ügyvezető szerint az „időbeli eltolódás” nem veszélyezteti a beruházás elemeit, mivel a szerződéskötést követően két év áll rendelkezésre a rekonstrukció elvégzésére.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .