Döntőt ért a döntetlen

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs
Kétszer is vezetett a Loki, de hiába egyenlített a DVTK, a DVSC jutott a fináléba.  

A Magyar Kupa döntőbe jutás volt a tétje a szerdai DVSC-TEVA-DVTK összecsapásnak, s miután a két csapat egy héttel korábbi ütközetét a Loki nyerte 1-0 arányban, így a hazaiak várták kedvezőbb helyzetből a visszavágót.


A debreceniek már az első percektől kezdve nyomás alatt tartották a vendégeket, aminek eredményeképpen negyedórányi játékot követően Aco Sztojkov megszerezte a vezetést a Lokinak. A csapatok nagyiramú, látványos futballt produkáltak, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Az első félidő krónikájához tartozik még egy diósgyőri lesgól, amit a játékvezető nem adott meg.

A szünetet követően ismét a Loki irányította a játékot, több szögletet is rúghattak a hazaiak, ám ziccert nem tudtak kialakítani, míg a túloldalon Foxi egy távoli lövéssel egyenlített egyórányi játékot követően. Bár kisebb, nagyobb lehetőségek a vendégek előtt is adódtak, a Debrecen kézben tudta tartani a meccset, s a hajrában Komlósi Ádám révén újra előnyhöz jutottak a hazaiak. Ám végül mégis izgalmas lett a végjáték, ugyanis Farkas Viktor berúgta a Sipeki lerántásáért megítélt büntetőt. Az utolsó percekben már nem jutott helyzetig a DVTK, a Loki pedig nem tudta berúgni az adódó lehetőségét, így maradt a 2-2. A DVSC-TEVA összesítésben 3-2-vel kerekedett a DVTK felé, így a Loki jutott a május 9-ei, Megyeri úton megrendezendő fináléba, ahol az exdebreceni, Supka Attila által dirigált Honvéddal küzd a trófeáért Miroslav Beránek együttese.

Így látták

Miroslav Beránek: – Elégedett vagyok, hiszen a párharcot megnyertük. Sok labdát elvesztettünk, sokszor inkább egyénileg akartuk megoldani a dolgokat, ennek azért nem örülök. Két jó meccset játszottunk a Diósgyőrrel a kupában, örülünk a továbbjutásnak.
Csank János: – Mindkét meccsen jól játszottunk, de bizonyos helyzetekben kijött a minőségi különbség. Hátul kicsit gólképesebbek vagyunk a kelleténél, elöl meg gólképtelenebbek. A folytatásban a bajnokságra koncentrálunk, szeretnénk az első nyolcban lenni.

Tények
DVSC-TEVA-DVTK 2-2 (1-0)
Debrecen, 7000 néző, vezette: Iványi.
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bernáth, Mészáros (Bíró 67.), Komlósi, Takács – Kiss (Thierry a 46.), Vukmir, Leandro, Dzsudzsák – Sztojkov (Zsolnai 83.) , Sidibe.
DVTK: Szalma – Farkas, Rubint, Hegedűs, Katona – Vitelki, Sipeki, Sadjo – Foxi (Faggyas 83.) – Simon (Huszák a 83.), Douva (Binder 30.).
Gólszerzők: Sztojkov (17.), Komlósi (81.), illetve Foxi (62.), Farkas (89., 11-esből).
Sárga lap: Katona (42.)
Gólok története
17. p.: Sztojkov kapott Leandrótól remek labdát, és a macedón csatár a bal sarokba gurított a vetődő Szalma mellett. 1-0
60. p.: Sadjo feltartóztathatatlanul tört előre, Foxi ugyan egy picit hosszan vette át a labdát, ám utána 25 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 1-1
80. p.: Sztojkov balról érkező szabadrúgását Szalma középre ütötte, Farkasról Komlósi elé került a labda, ő pedig a hálóba lőtt. 2-1
89. p.: Thierry lerántotta Sipekit, a megítélt büntetőt Farkas Viktor végezte el, és a jobbra mozduló Csernyánszki mellett a kapu közepébe lőtt. 2-2