Döntőben a Vegyész

Döntőben a Vegyész
Ajkán zajlik a férfi röplabda BestByte Magyar Kupa négyes döntője. A Vegyész 3-0 arányban bizonyult jobbnak a Kecskemét gárdájánál, így a döntőben Vegyész – Kaposvár mérkőzésen izgulhatunk.

Döntőben a Vegyész RC

A csütörtöki elődöntőkben nem borult a papírforma a férfi röplabda Magyar Kupában.
A harmadik szettben alaposan ráijesztett ellenfelére a Kecskemét, hiszen már 10-16-ot is mutatott az eredményjelző. Ekkor felébredtek Gelencsérék és pontosabb játékkal előrukkolva egyenlítettek (16-16), majd nagy küzdelem alakult ki a pályán: 21-21, 24-24. A végjátékban azonban a VRC játékosai voltak nyugodtabbak és koncentráltabbak így megnyerték a mérkőzést.
A pénteki döntőben 18 órától (tv: Sport1) Vegyész RC-Kazincbarcika – Kométa-Kaposvár meccs lesz, míg 15 órától a harmadik helyért a Kecskemét – Dunaferr találkozót rendezik.

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kecskemét 3:0 (19, 19, 24)
Ajka, 400 néző. V.: Mocsnik, Vári.
Vegyész: Szabó D., Szalai, Toronyai, Gelencsér, Kovács Z., Kárpáti. Csere: Szántai (liberó), Cziczó, Kecskeméti. Edző: Daniel Oravec.
Kecskemét: Hoffart, Rapi, Bokor E., Tóth G., Schulcz, Németh F. Csere: Szabó T. (liberó), Csoma, Szappanos, Kaszap. Edző: Gyurkó Sándor.
Daniel Oravec: – Nem pörögtünk kellőképpen, 50-60 százalékot hoztunk ki magunkból. A döntőben ennél több kell.
Gyurkó Sándor: – Eddig a szezonban nem voltunk folyamatos koncentrációra kényszerítve mert nem voltak ilyen erős ellenfeleink. Ez meg is látszott a végjátékokon.

Kettő a Vegyész előnye.

A második játszma elején 12-12-ig fej fej mellett haladtak a felek, köszönhetően a Vegyésznek. Daniel Oravec játékosai ekkor több nyitást is rontottak, így a túloldal jóformán ebből ért el pontokat. Aztán Szalai pillanatai következtek és meg is lépett ellenfelétől csapata (16-12), de 17-16-ra felzárkózott a Kecskemét mert nem ismertek elveszett labdát. Ennek a felvonásnak is a hajrája lett sima, 22-18-nál már hiába volt a kecskeméti időkérés a játék végére Szalai ásznyitása tett pontot.

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kecskemét 2:0 (19, 19, ) – részeredmény

A második találkozón 18 órától a Vegyész RC-Kazincbarcika a Kecskeméttel méri össze erejét. A találkozó elején, amint az várható volt alaposan felszívta magát az alföldi csapat és mindez az eredményen is meglátszott, hiszen az első technikai időre hárompontos előnyre tettek szert, 5-8. A borsodiak még ezután sem pörögtek a kellő hőfokon, aminek az lett az eredménye, hogy a második kötelező pihenőnél is Rapiék vezettek, 14-16. A legjobbkor jött a VRC-nek Szabó D. bombája majd két ászértékű nyitása, melyek után utolérték ellenfelüket (17-17) és a vezetést is átvették. Hiába kért a hajrában kétszer is időt Gyurkó Sándor, már nem tudták megakadályozni Szalaiék részsikerét.

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kecskemét 1:0 (19, ) – részeredmény