Döntőben a Diósgyőr a női kosárlabda Magyar Kupában

Akt.:
Női kosárlabda Magyar Kupa - Aluinvent-DVTK vs. CMB Cargo UNI Győr
Női kosárlabda Magyar Kupa - Aluinvent-DVTK vs. CMB Cargo UNI Győr - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A tavaly ezüstérmes házigazda Aluinvent-DVTK ismét döntőbe jutott a női kosárlabda Magyar Kupában, ugyanis a csütörtöki elődöntőben 13 ponttal legyőzte a Győrt.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – CMB Cargo UNI Győr

71-58 (12-9, 20-17, 19-13, 20-19)

Miskolc, 1000 néző. V.: Pálla, Kapitány, Söktöry.


Aluinvent-DVTK: Czank (10/3), LIKHTAROVICH (11/3), Rasheed (3/3), Jovanovic (4), BREWER (17). Csere: Horti (2), HODGES (15/9), Szécsi (4), Horváth B. (3/3), Szabó P. (-), Bálint (2). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

CMB Cargo UNI Győr: RADOCAJ (9/3), Laklóth (11/9), GOREE (23), Varga Zs. (7), Grigalauskyte (2). Csere: Nehma (2), Horváth L. (4), Koch (-), Török (-), Horváth K. (-), Kovács V. (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.


Miguel de Jesús López Alonso: – Büszkék vagyunk rá, hogy két éven belül a harmadik döntőt játszhatjuk, és azért is büszkék lehetünk magunkra, hogy bár nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, mégis győzni tudtunk. Lehet, hogy nem játszottunk jól, de ellenfelünket olyan pontszámon tudtuk tartani, amivel nem nagyon lehet mérkőzést nyerni.

Völgyi Péter: – Igazából jól tartottuk magunkat, szoros negyedeket tudtunk játszani, a harmadikban volt picit nagyobb a különbség. Tulajdonképpen jól játszottunk, de gyengén dobtunk. Sajnálom ezt a meccset, mert a lehetőségünk lett volna jobb eredmény elérésére, ugyanis a Diósgyőr ma nem volt valami jó. Tavaly negyedikek voltunk, most megpróbáljuk megszerezni a harmadik helyet, de nem lesz könnyű, mert a kulcsjátékosaink fáradtak.


Kemény volt

Horti Dóra: „Kemény mérkőzésre számítottunk, azt is kaptuk. Jól felkészült belőlünk a Győr, a harmadik negyedre összeállt a zónának, igaz aztán kaptunk néhány távoli gólt, és nem mondom, hogy nem ijedtünk meg, de a végén csak behúztuk a meccset. Gratulálok a Győrnek, tényleg jól felkészültek a játékunkból, és kemények is voltak.”

Mint szakmai igazgató

A Ceglédi EKK óvása miatt talán még nagyobb figyelmet kaptak az elődöntők napján a PINKK Pécsi 424 és az Aluinvent-DVTK szakvezetői, ugyanis Sandro Orlando és Miguel de Jesús López Alonso hasonló cipőben jár, egyiküknek sincs érvényes edzői licence (mindkettőjük ideiglenese lejárt, újat, véglegeset pedig még nem sikerült beszerezniük), így sem egyik, sem másik szakember neve nem kerülhetett be a mérkőzéseik jegyzőkönyvébe, és ezzel összefüggésben nem is folytathattak a kispadnál edzői tevékenységet. A Diósgyőr csapata mellett, mögött Ambrus Erzsébet szerepelt edzőként a hivatalos dokumentumon, ő gyakorolhatta a mérkőzés során edzői jogkört, míg Miguel de Jesús López Alonso ezúttal is „csak”, mint szakmai igazgató ülhetett a kispadon, és nem a frontvonalból, hanem a háttérből irányíthatta csapatát.