Döntésre várva az utak terén

A díjas és díjmentes utak, útszakaszok körét egy közös Gazdasági és Közlekedési Minisztérium-Pénzügy minisztériumi rendelet határozza majd meg. Azonban ebben a témakörben, azaz a fizetős szakaszok kijelöléséről döntés még nem született. Fizetős utak [.pdf – 48KB]

Korábban voltak találgatások, arról hogy melyek lesznek fizetősek, de a legfrisseb információk szerint az autópályák mellett több mint harminc főútvonal lesz fizetős. Megyénkben a 4-es főútvonal, Nyíregyháza és Újfehértó közötti szakaszán, valamint a 38-as számú főútvonalRakamaz és Tokaj közötti szakasza lesz fizetős az országos lapértesülések szerint.

Tehergépjármûvek

Április elsejétõl a 12 tonna fölötti tehergépjármûvek már csak matricával használhatnak majd egyes autó utakat Magyarországon.

A díjas és díjmentes utak, útszakaszok körét egy közös Gazdasági és Közlekedési Minisztérium-Pénzügy minisztériumi rendelet határozza majd meg. Azonban ebben a témakörben, azaz a fizetős szakaszok kijelöléséről döntés még nem született. Azt, hogy a tehergépjárművek vásároltak-e matricát, és érvényes-e, ezek ellenőrzését az Állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi majd – mondta el lapunknak Dávid Zsófia sajtószóvivő.

 

– Kiss Takács Béla –