Dömper, a miskolci állatkert tatuja megjósolja az Eb eredményeit

Akt.:
Az állatpark tatuja a jóslás előtti pillanatokban
Az állatpark tatuja a jóslás előtti pillanatokban - © Fotó: facebook.com/MiskolcZoo/
Miskolc – A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nagy szőröstatuja, Dömper kedden tökéletesen jósolta meg, hogy milyen eredményre számíthatunk az Ausztria-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen.

A három felkínált etetőtál közül magabiztosan választotta a magyar zászlóval díszítettet, és abból kezdte el fogyasztani az eledelét.Ezt követően – ahogy azt az egész ország tudja már – kedd este a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte az osztrákokat.

Szombaton újra megkérdeztük Dömpert, hogy mire számíthatunk az Izland elleni találkozótól.Bár a nagy szőröstatu nem képes teljesen összegömbölyödni, több más tatufaj tulajdonképpen szabályos gömböt képes alkotni, egy labdára emlékeztetve. Mivel hátukat és fejüket bőrcsontpáncél fedi, így ez a védekezési mechanizmus biztonságot jelent számukra a ragadozók ellen. Tatunknak a mérkőzések megtippeléséhez változatos táplálékot kínáltunk fel a három tálban, ugyanis a tatuk igazi mindenevők. Tulajdonképpen minden növényi és állati eredetű táplálékot elfogyasztanak, ami az útjukba kerül, legyen az gyümölcs, rügyek, rovarok, csigák, madártojások vagy bármi egyéb.

– Veress Tamás gyűjteményi vezető, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –
hirdetés


hirdet�s