Dominóelv: elzárt marihuána adó-vevők

A bíróság szerdán Miskolcon előzetes letartóztatásba helyezett egy kábítószer terjesztéssel gyanúsított elkövetőt, míg társa házi őrizetben várhatja ügyének további alakulását.

2010.05.13. csütörtök 14:18

A bíróság tegnap Miskolcon előzetes letartóztatásba helyezett egy kábítószer terjesztéssel gyanúsított elkövetőt, míg társa házi őrizetben várhatja ügyének további alakulását.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya Miskolcon május 10-én az esti órákban tartott ellenőrzése során egy parkolóban igazoltatás alá vont egy személygépjárművet és annak utasait.

A gépjármű és az utasok átvizsgálása során az egyik férfi zsebéből egy nylon tasakban lévő, kábítószernek minősülő anyag került elő. A férfi miskolci lakásában halaszthatatlan nyomozati cselekményként megtartott házkutatás során a nyomozók további kábítószereket (speed, illetve marihuána), valamint kábítószer-terjesztéshez használatos eszközök (digitális mérleg, csomagoló anyagok) foglaltak le.

A parkolóban intézkedés alá vont 21 és 26 éves férfit – bűnügyi őrizetének egyidejű elrendelése mellett – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik elkövető – forgalomba hozatal céljából – csak társának több százezer forint értékű „anyagot” adott el.

A kábítószerrel való visszaélés miatt egyszer már jogerősen elítélt 26 éves G.P-t szerdán a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg társa, a 21 éves Sz.F. házi őrizetben várja ügyének további alakulását.

– B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –