Domino Day Magyarországon – Bár nem dőlt le az összes dominó, megvan a rekord

Tizennégyezernél is több dominó dőlt le vasárnap délelőtt Budapesten, az első magyar Domino Day-en. Bár 25 ezer dominó volt felállítva, a rekord még így is megvan, hogy tízezer állva maradt. A dominókat egyébként diákok, a Gyermek Ház Általános és Szakközépiskola tanulói állították fel.

Vasárnap reggel fél kilenckor a Gyermek Ház igazgatónője és a nemzetközi dominó nap egyik szereplője indította el a dominó lavinát. Néhány perc alatt borultak az alakzatok, összesen 14 ezer 177 dominó dőlt el. Habár 10 ezer állva maradt, még így is kirajzolódott az iskola alakzata és több négyzet, kör, és még egy pálcikaember is – mondta el a Független Hírügynökségnek Sárközi Angéla, szervező.
A hazai rekord tehát megszületett, hiszen Magyarországon ez volt az első ilyen próbálkozás – tette hozzá.

A rekordkísérlet apropóját az iskola 10. évfordulója adta. Szombaton éjszaka nyolc óra alatt építette fel az alakzatokat az intézmény 25 felső tagozatos diákja.
A Gyermek Ház immár 10 éve vállalja a sajátos nevelési igényű, például hiperaktív, vagy dyslexiás gyerekek oktatását. Ezeknek a fiataloknak különösen nagy próbatétel az ilyen, nagy precizitást igénylő feladat – tette hozzá Sárközi Angéla.