Domina Norbert, az erdei iskola vezetője

A városi zajban és forgalomban élő ember szemében irigylésre méltó állása van Domina Norbertnek. Ő ugyanis a Harangodi Erdei Iskola igazgatója. A nyíregyházi származású fiatalember már gyermekkorában elkötelezte magát a természettel, az élővilággal. Sokat tartózkodott anyai nagyszüleinél Tiszanagyfaluban, nagyokat barangolt a község csodálatos határában, a Tisza és a Holt-Tisza partján. Természetes volt számára, hogy a Zrínyi Ilona Gimnáziumban 1993-ban megszerzett érettségi után a Bessenyei György Tanárképző Főiskola biológia-környezetvédelem szakán tanul tovább. A diploma megszerzését követően dolgozott rövid ideig állatgondozóként a Nyíregyházi Állatparkban, majd volt EU-referens, tanított az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Középiskolában, s dolgozott a Nyíregyházi Főiskola állattani tanszékén is. 2004 őszén keresték meg, hogy legyen az erdei iskola vezetője.

– Nem gondolkodtam sokat, tetszett a lehetőség, éltem vele. Akkor készült el az épület, az első gyermekcsoport a következő év tavaszán jött – mondja Norbert, aki számos szervezetnek a tagja.Részt vesz például a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkájában, segít az Állatbarát Alapítványnak, s elnöke a Rotaract Clubnak. – A feladataim közé tartozik az erdei iskola menedzselése, a honlapüzemeltetés, tűz és munkavédelmi felelős, illetve kommunikációs felelős is vagyok. Részt veszek az erdei iskola szakmai programjaiban is.

Ha nincs munka az erdei iskolában, akkor nyíregyházi otthonában várja felesége és öthónapos kisleánya. Mint mondja, nagy „kutyabolond” is, ezért családja mellett sokat foglalkozik amerikai staffordshire terrier kutyájával, amelyet magával visz kirándulásokra, s erdei munkahelyére is.