Dombóvár után Szekszárdon is lesz csikk rendelet

Dombóvár után Szekszárdon is megalkotják májusban a város csikkrendeletét, annyi az eldobott cigarettavég az utcákon. A dunántúli városban még a történelmi belváros tereit és a parkokat is ellepik az eldobott csikek. A tervek szerint májustól több csikkgyűjtőt helyeznek el a városban, a tetten ért szemetelők pedig büntetésre számíthatnak. Dombóváron tavaly augusztus óta akár harmincezer forintra is büntethetők a csikket eldobók.

“Nem az a célunk, hogy büntessünk, nem az a célunk, hogy a személyi jogokat sértsük, mi csak azt szeretnénk, hogy egy szebb környezetben tudjunk élni” – mondta a Független Hírügynökségnek Horváth István polgármester.

Dombóváron tavaly augusztusban lépett hatályba a csikkrendelet, amely szerint akár 30 ezer forintra is büntethetők a szemetelő dohányosok. Januártól tovább szigorítottak: egészségügyi intézmények, iskolák, és templomok közelében csak a kijelölt helyen lehet dohányozni.

Radochayné Dr. Molnár Zsuzsanna dombóvári jegyző szerint sokkal tisztább és rendezettebb lett a város területe, az emberek pedig már egymást is figyelmeztetik, hogy ne dobják el a csikket.

Eddig legalább négyszáz szemetelő dohányost értek tetten a dombóvári közterület felügyelők, de fizetni még senkinek nem kellett, mindenki megúszta egy figyelmeztetéssel.Sporthírek