Dolgoznak a Király utcai problémák megoldásán Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: geodruid
Miskolc – Olvasói panasz érkezett szerkesztőségünkhöz a Miskolc, Király u. 1-3-5. szám alatti lakosoktól.

Problémát okoz, hogy nincs elég szemeteskonténer, egyes épületek bejárati ajtajainak zárjai rosszak, nem takarítják megfelelően a lépcsőházakat – mondják. A lakók úgy vélik, a lakásokért elég magas bérleti díjat kell fizetniük, amit meg is értenének, ha a fenti kellemetlenségek nem jelentenének számukra rendszeresen problémát. Megkerestük a bérlakások tulajdonosát, a Miskolc Holding Zrt-t is. A cég képviselője a következő válaszokat adta kérdéseinkre:

Kaputelefon

„A Miskolc, Király u. 1-3-5. sz. alatti lakások bérleti díjukat tekintve a 15 éven belül felújított árkategóriába tartoznak. Társaságunk folyamatosan megtesz mindent annak érdekében, hogy az épületeket megóvja, de sajnos a kaputelefonos rendszer, illetve a lépcsőházajtó éjszakai bezárása állandó nehézségekbe ütközik, mivel ismeretlenek mind a kaputelefont, mind a bejárati ajtót folyamatosan megrongálják. Az illetéktelenek bejutása kizárólag a bejárati ajtó zárhatóságával, illetve kaputelefon használatával kerülhető el, ezért a rendszeres rongálások kijavítását folyamatosan végezzük.”

Világítás

„A Miskolc Holding Zrt. villanyszerelői heti rendszerességgel dolgoznak, hogy az eltűnt kapcsolókat, illetve lámpatesteket, égőket pótolni tudják. A kapcsolók, illetve lámpabúrák megőrzésének érdekében rongálásmentes szerelvényeket helyeznek vissza.”

Tisztaság

„A lépcsőházak takarítását jelenleg az épületben lakó házfelügyelők látják el. Munkakörükhöz tartozik a lépcsőház és az épületek környékének napi ellátása is. A takarítást hetente munkavezető ellen­őrzi. A munkavégzésre irányuló ellenőrzéseinken tapasztaljuk, hogy a takarítás ellenére, sajnálatos módon a lakók egy része nem vigyáz a rendre, tisztaságra. A takarítást fokozottan ellenőrizzük a lépcsőházakban az átjárókban és az ingatlan körüli részen, ezekről jegyzőkönyvet, fényképet készítünk.”

Rendészet és rendőrség

„Az ellenőrzések munkaidőben rendszeresek. Ha a lakók az esti órákban rendellenes magatartást, hajléktalanok beköltözését tapasztalják, akkor a Miskolci Önkormányzati Rendészetet, valamint a Rend­őrséget kérjük értesíteni. A lakók kérésének eleget téve a Miskolci Önkormányzati Rendészetet kértük, hogy a 2015. évihez hasonlóan rendszeres, teljes körű ellenőrzéseket tartsanak az épületekben. Javasoljuk, hogy további észrevételeikkel, esetleges panaszaikkal a Miskolc Holding Zrt. (Miskolc, Széchenyi u. 60. sz.) ügyfélszolgálatát keressék fel.”

– ÉM –