Dohányzughely még a lökhárítóban is

Cigi az Audiban
Cigi az Audiban
Nyírábrány – Honfitársunk Audiját cigicsempészésre alakította át, még az üzemanyagtankban is füstölnivaló volt, összesen egymillió forint értékű dohányárut rejtett így el. Dohánycsempészet. Korábbi nagy fogásokról cikkgyűjtemény letölthető [.pdf – 1.0MB]

Már belépett Magyarországra az a honfitársunk, akinél nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak a vámosok a nyírábrányi közúti határátkelőhelyen. A határrendészeti ellenőrzést követően a Debreceni Fővámhivatal pénzügyőrei jövedéki ellenőrzés céljából állítottak félre egy Audi A6 típusú járművet – tudtuk meg Kupecz József pénzügyőr századostól, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivőjétől.
A vizsgálat során először az autó csomagtartójában lévő hangládában talált ukrán zárjegyes cigarettát a szolgálatban lévő pénzügyőr. Ennél nyilván nem állt meg, s az ezt követő még alaposabb ellenőrzés során kiderült az is, hogy a jármű speciálisan csempészetre átalakított lökhárítójában és az üzemanyagtartályban is dohánytermék van elrejtve.
Plusz hárommillió
Az Audiból végül is összesen 1955 doboz ukrán eredetű cigaretta került elő, amelynek belföldi értéke meghaladja az egymillió forintot.
Jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt a vámhivatal munkatársai eljárást indítottak a magyar állampolgárral szemben, és közel 3 millió forintos bírságot is kiszabtak a részére.
A pénzügyőrök nemcsak a dohányterméket, hanem a csempészetre átalakított személygépkocsit is lefoglalták. Így aztán az egymilliós remélt haszonból többmilliós mínusz lett.

– Kupecz József –