Dohányzott, majd dühöngött a repülőn

Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai repülőgép kedden San Francisco repterén, mert az egyik utas erőszakosan viselkedett és bántalmazta az egyik pilótát. A Cincinnatiból Hawaiira tartó Boeing 767-esről leszállították az erőszakos nőt és átadták a repülőtéri rendőrségnek, majd a gép egy órával később folytatta útját.

Az esetet az indította el, hogy egy középkorú nő rágyújtott a repülő mosdójában. A füstérzékelő ezt természetesen jelezte. Minthogy a gépen tilos a dohányzás, a személyzet felelősségre vonta a nőt és közölték vele, hogy szabálysértésért megbüntetik.

Erre a nő – szemtanúk szerint – teljesen elvesztette a fejét. Magából kivetkőzve ordított a légikísérőkkel, csapkodott és mindenkit sértegetett. Amikor a botrányra már az egyik pilóta is kijött a vezetőfülkéből, hogy megpróbálja lecsillapítani a dühöngő nőt, az ököllel többször is megütötte.

A reptéri hatóságok egyelőre nem közölték, hogy vádat emelnek-e a nő ellen hivatalos személy bántalmazásáért, esetleg a közlekedés akadályozásáért.