Dohánymilliók illegálisan

A határőr nyomozók Újfehértó belterületén egy ukrán honosságú személygépkocsit akartak ellenőrizni, melynek vezetője egy magánlakás utcára nyíló garázsába hajtott be. Cikkgyűjtemény korábbi cigifogásokról [.doc – 48KB]

A jármű utas- és csomagtere háromezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát rejtett. Míg a határőr nyomozók végezték dolgukat, gyanútlanul a helyszínre érkezett egy másik ukrán állampolgár is, akinek gépkocsijában több mint háromezer-hatszáz doboz cigaretta volt. Az éber határőrök a garázsban további háromezer doboz füstölnivalóra bukkantak. A 7,3 millió forint értékű dohányárut, a két ukrán „szállítót” és a lakástulajdonost átadták a nyíregyházi vámnyomozóknak.

Nyolc és fél

Az igazgatóság Skorpió csoportja a nyírbátori piacon egy elhagyott táskában 285 doboz (értéke 110 ezer forint) ukrán zárjegyes cigarettát talált. A záhonyi határőrök a tiszaszentmártoni vasúti átjárónál egy honfitársunk gépkocsijában 2020 doboz (737 ezer Ft) ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai tehát egyetlen nap felforgása alatt 8 millió 411 ezer forint értékű (9602 doboz) kétes eredetű cigarettát foglaltak le és adtak át a illetékes vámhatóságoknak.

– Györke László –