Friss hírek

2006.12.15. 18:19

25 ezer békés képeslap az Erzsébet téren

<p>Kiállítás nyílt az erőszak elleni képeslapokból. A Szeretem Magyarországot Klub felhívására <br />érkezett békét hirdető üzenetek Budapest belvárosában olvasgathatók egy hónapig.</p>

A közéleti szereplőkből álló Szeretem Magyarországot Klub 2006 márciusában alakult.
A civil szervezet öt héttel ezelőtt hirdette meg képeslapgyűjtő akcióját az utcai erőszak minden formájának elutasítása jegyében, tömeges véleménynyilvánításra kérve a békés többséget.

Több mint százezren fejezték ki az elmúlt hetekben a békés Magyarország melletti elkötelezettségüket postai úton és elektronikus formában. Küldtek üzenetet családok, gyerekek, munkahelyi és nyugdíjas közösségek, civil szervezetek. Számos közszereplő is csatlakozott az akcióhoz, képzőművészek, színészek, tudósok és médiaszemélyiségek.

Képeslapból 25 ezer gyűlt össze, ezeket az Erzsébet téren, a volt buszpályaudvar épülete körül állították ki, ezer négyzetméteren. A szabadtéri tárlat éjjel-nappal látogatható egy hónapig.

A Szeretem Magyarországot Klub jövőre is hozzájárul a társadalmi párbeszédhez.
Ezért a következő évben "A felelős én vagyok" gondolat jegyében indít akciót, melynek lényege a civil felelősségvállalás erősítése lesz. A klub másik kitűzött célja a társadalmi problémákra való figyelemfelhívás és az azokra adható válaszol megtalálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!