Döbröcei termálkincs

Európai hírű fürdővárosok babérjaira tör egy kis zala megyei falu. A mindössze 90 lakosú Döbröcén bio-üdülőfalut szeretnének építeni termálmedencékkel, apartmanokkal és szállodával.

A termálkút fúrása már elkezdődött. Ha a melegvíz is feltör, Döbröce felkapott üdülőhely lehet. Már 1000 méternél is mélyebben járnak a földben a termálvizet kereső szakemberek Döbröce határában. 1971-ben már volt egy próbafúrás, akkor nagyon jó minőségű termálvíz tört elő a mélyből.

Erre alapozzák a bio-üdülőfalu tervét Döbröcén, ahol 25 apartmant, több termálmedencét és szállodát is építenének a pihenni, gyógyulni vágyó turistáknak. A fúrás lassan halad, másfél óránként jó, ha egy métert lejjebb jutnak a szakemberek. Így a helybeliek még napokig izgulhatnak azon, hogy megvan-e még az évtizedekkel ezelőtt felfedezett termálkincs.

Szmatona József alpolgármester szerint ha elkészül az üdülőközpont, elsősorban a falu lakosságának adhat munkát – legalábbis így egyeztek meg a vállalkozóval – mondta. Döbröce a maga 90 lakosával a környék legszegényebb települései közé tartozik.