Dobon ragyognak a Keleti Csillagok

Keleti Csillagok
Keleti Csillagok
Valamenyien stúdiósok, szerkesztik az iskolarádiót, közel áll hozzájuk a média világa. korábbi írások a csapatokról [.pdf – 169KB]

Az általános iskolásoknak hirdetett LADIK-programunk legjobb nyolc csapata közé bejutott a tiszadobi Széchenyi István Általános és Művészeti Iskola csapata is. Az öt nyolcadikos, Szendi Annamária, Porkoláb Ildikó, Zilahi Barnabás, SzabóÁkos és Kiss Richárd úgy döntött, hogy a Keleti Csillagok nevet választja.
– Több név is felvetődött – Tiszavirág, Rettenetes Rozsomák –, végül a Keleti Csillagok név mellett maradtunk, mert ez utal a Kelet-Magyarországra is – mesélték el érdeklődésünkre a diákok, akik Séra Andrea tanárnő irányításával jelentkeztek a pályázatunkra.

– A felhívást olvastuk az újságban, de szólt tanárnő is. Mivel valamenyien stúdiósok vagyunk, szerkesztjük az iskolarádiót, közel áll hozzánk a média világa. Így aztán természetes volt a számunkra, hogy benevezünk a megyei napilap pályázatára. Jelentkező bőven volt, így még válogathattunk is, ki legyen az az öt fő, aki tagja lehet a csapatnak.
A Keleti Csillagok annyira lelkesen kezdtek a munkához, hogy észre sem vették a LADIK-Totó első megjelenésekor, hogy pár oldallal előrébb egy segítő szöveg is található. Az interneten barangoltak, hogy minden kérdésre választ tudjanak adni.

Mikor már postára is adták az első feladatot, akkor vették észre, hogy a totóhoz tartozó szöveg is a lapban. A második fordulóban sokat gondolkodtak azon, hogy mivel kapcsolatban írjanak. Végül Oláh Ibolya mellett döntöttek, hiszen nagyon híres most az országban a tiszadobiénekes.
– Az interjút ketten készítettük el, a fényképet Barnabás csinálta – meséli Annamária és Ildikó. – Természetesen a kérdéseket a csapat tagjai együtt állították össze. Ibolya kedves volt, segítőkész.

Megdicsért bennünket, hogy felkészültünk a kérdésekkel, s azok milyen jól egymásra épülnek.
A Keleti Csillagok nagyon készülnek a döntőre is. Kitalált személyekkel készítenek interjúkat, folyamatosan olvassák a Kelet-Magyarországot, hogy naprakészek legyenek. Hetente többször is találkoznak Andrea tanárnővel, s beszélgetnek a lehetséges feladatokról. Míg korábban az utolsó oldalnak, a sportnak szenteltek nagyobb figyelmet, most már mindent alaposan elolvasnak. – Bármilyen helyezéssel is fejeződjön be számunkra ez a verseny, már most megérte, hogy elindultunk, hiszen nagyon sok ismerettel lettünk gazdagabbak. Többet tudunk a riportkészítésről, az újságírásról, ezért nagyon örülünk a lap kezdeményezésének – mondják a beszélgetés végén a fiatalok. S nem lehetetlen, hogy egykoron lapunk tudósítója vagy éppen kollégája lesz Annamária és Ildikó, hiszen mindketten felnőttként is a médiában szeretnének dolgozni, újságírással foglalkozni.

– M. Magyar László –