Dobogós miskolcki helyezések a majorette Európa Bajnokságon

Akt.:
Dobogós helyezések az Európa Bajnokságon
Dobogós helyezések az Európa Bajnokságon
Miskolc – Augusztus 23-26 között került megrendezésre a XV. IAM Majorette Európa Bajnokság Horvátországban (Opatijában), ahol 8 ország 62 csapata mérte össze tudását.

A Premier Alapfokú Művészeti Iskola és a Miskolci Kulturális Központ fenntartásban működő Miskolci Mazsorett Együttes 24 versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, akik összesen 5 produkcióval indultak, melyből 3 versenyszám dobogós helyen végzett.

A versenyzők a Magyar Mazsorett Szövetség által májusban megrendezett Magyar Bajnokságon szereztek kvalifikációt cadett (8-11év) és senior (15+) korosztályban is. Az együttes tagjai augusztus elejétől folyamatosan készültek, hogy bemutathassák produkciójukat a nemzetközi zsűri előtt.

A megnyitó ünnepség után az első versenyszámot a miskolci versenyző Molnár Panka Sára (9) mutatta be, aki botos solo kategóriában először vett részt Európa Bajnokságon és hibátlan produkciójával a nyolcadik helyen végzett.

Ugyan ebben a kategóriában Bohus Hanna (11) a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A cadett miniformáció szintén bronz éremmel térhetett haza.

A verseny második napján a Senior zászlós csapatért lehetett izgulni, akik szintén elsőként mutatták be látványos produkciójukat és végül a dobogó második fokára állhattak fel.

Az Európa Bajnokság utolsó napjára már csak egy versenyzőnkért izgulhattunk aki végül senior solo kategóriában a 10. helyen végzett.

A tengerparti városból rengetek szép élménnyel tért haza az együttes. A verseny mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra, város nézésre, fürdőzésre is.

A lányok és a csoportvezetőik (Dudás Ágnes, Rózsa Ildikó valamint asszisztenseik: Borbély Bianka és Vajóczki Eszter) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

Az együttes ezúton is szeretné megköszönni támogatóinak, hogy eljuthatott az Európa-bajnokságra és természetesen a szülőknek is, akik anyagi áldozatot sem kímélve a csapat mellett állnak!

Az Európa-bajnokságon bemutatott produkciók megtekinthetőek szeptemberben Miskolc különböző kulturális rendezvényein.

Az együttes szeptemberben induló csoportjaiba szertettel várja óvodás kortól az új jelentkezőket.

Eredmények:

2. hely Senior zászlós csapat
3. hely Cadett mini formáció 3. hely Cadett solo (Bohus Hanna)
8. hely Cadett solo (Molnár Panka Sára)
10.hely Senior solo kategória (Vajóczki Eszter)