„Dobjuk szét a Szent Ferenc Kórházat!”

„Dobjuk szét a Szent Ferenc Kórházat!”
„Dobjuk szét a Szent Ferenc Kórházat!” Dr. Nagy Kálmán (Fidesz) a szocialistákat idézte. Kármentést kínál a Fidesz. Segítséget ajánl, feltételeket szabva.

Dr. Nagy Kálmán fideszes országgyűlési képviselő így foglalta össze pártja álláspontját: hajlandók tárgyalni, hajlandók segíteni, de csak akkor, ha az egészségügyben visszaáll az áprils 1-je előtti állapot. Hozzátette: ne mondja senki, hogy ez nem lehetséges. A másfél hónap alatt elfogadott öt törvény – mondta –, amelyet többnyire éjszaka tárgyaltak, és amelyeket nem előztek meg konzultációk, vagy ha igen, azok diktámumszerűek voltak, azt a cél szolgálták, hogy megágyazzanak a több-biztosítós modellnek. Annak – tette hozzá a fideszes képviselő –, hogy a betegek bármi pénzt megadjanak gyógyulásukért.

A krach ellen

Dr. Nagy Kálmán mondandóját, amelynek lényege, hogy a kormány – a miskolci városvezetés országgyűlési képviselőinek támogatásával is – borzasztó helyzetbe kényszeríti az egészségügyet, a betegeket, azzal támasztotta alá, hogy például a Semmelweis Kórházban kiválóan működő hematológiai osztály kiemelt jellege, ezáltal ellátásának nívója megszűnik a változtatásokkal, a hematológiai munka befullad (a tervezett sürgősségi osztály belépésével).
Hangsúlyozta: nem a modern és a nem modern áll szemben egymással, amikor a Fidesz a reformnak nevezett intézkedéseket támadja, hanem a krachot szeretnék elkerülni. Dr. Nagy Kálmán elmondta: tudomása van róla, hogy a RET (Regionális Egészségügyi Tanács) ülése után az egyik szocialista képviselő így szólt a többiekhez: „Dobjuk szét a Szent Ferenc Kórházat!”

Kármentő akció
A Fidesz miskolci irodájában tartott pénteki sajtótájékoztató egyik apropója az volt, hogy az április 12-i közgyűlési ülés napirendjén szerepel dr. Kriza Ákos és dr. Szinay Attila (Fidesz) önálló képviselői indítványa, amelynek címe: „Intézkedések Miskolc város lakosságának reumatológiai és tüdőgyógyászati ellátásának érdekében”. Az ebben foglaltakról részben dr. Szinay Attila frakcióvezető, részben dr. Nagy Kálmán szólt. Dr. Szinay Attila úgy látja, képviselői indítványuk kármentő akció lehet, amely „ezt a rombolást valahogy kompenzálja”.

 

Kapcsolódó cikkek: