Dobd be az asszonyt a közösbe!

Dobd be az asszonyt a közösbe!
A swingerkedést hirdetők szerint a “klubtagság” a legkézenfekvőbb módja a kiegyensúlyozott házaséletnek. Az ilyen párok esetében ugyanis pont a partnerre való gyanakvás és a féltékenység számít tabunak.

Swingerológia

A nyitott párkapcsolat, valamint az amit ma “swingerkedés” néven ismerünk gyakorlatilag egyidős az emberiséggel. Ennek ékes bizonyítéka az ősi indiai szexkultúra, mely máig autentikusnak tekinthető. Az újkori swingerek első generációja a második világháború időszakára tehető Terry Gould amerikai író szerint, aki könyvet is írt a témában (A Look at the Erotic Rites of Swingers).

A háború alatt amerikai vadászpilóták a nekik kialakított környzetben éltek éveken át feleségeikkel. Mint egy apró kommunát kialakítva szoros érzelmi viszony alakult ki a közösség tagjai között. Minden bizonnyal a halál árnyéka is szerepet játszott abban, hogy valamennyien úgy tekintettek a másik férjére/feleségére, mint saját házastársukra. Gould könyve szerint a jelenség általános volt a világháború alatt, mint ahogy az eztán következő koreai háborúban is jellemző volt a párcsere a katonák között.

A háború végeztével a média ráharapott a sztorira, ezzel pedig egy olyan lavinát indítottak el, mely az első swinger klubok megalakulásához vezetett. A 60-as években a kaliforniai Berkley-ben megalapították a szexuális szabadságot, valamint a párcserés szexet hirdető Sexual Freedom League nevű szervezetet, mely nyíltan vállalta a swinger klubok szervezését, valamint tagokat toborzott szerte az államokban.

Üzletág lett a párcserés szex

Ma swingerkedés egyre inkább életforma. A nyílt kapcsolatban élő, intenzív szexuális életet élő párok leginkább swinger klubbokban találják meg a hasonlóan gondolkodó embereket, s adják át magukat a féktelen élvezetnek. A klubok üzemeltetése egyre inkább üzletszerű jellget ölt, s bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia azoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják egy-egy jól sikerült házibulin kitombolni magukat, mert ugyebár ez utóbbiak is nagy népszerűségnek örvendenek a swingerek körében.

A klubok tarifái persze attól is nagyban függenek, hogy a vendég párjával jön-e, illetve hogy milyen nemű. Jellemzően az egyedülálló hölgyeknek a legolcsóbb a beugró, a magányos férfiaknak viszont borsos belépővel kell számolniuk. Ezt a klubok üzemeltetői – persze jogosan – azzal indokolják, hogy a klub nem bordélyház, hanem közösségi hely.

Az ilyen helyek fizető vendégei jellemzően első osztályú kiszolgálást kapnak (szerencsésebb esetben), egy valamire való swinger klubban ugyanis minden van ami a vendégek ellazulását segíti a bárpulttól a pezsgőfürdig. Az ilyen helyek jellemzően szigorú szabályok szerint működnek, a párcsere alapja a kölcsönös bizalom és szimpátia, persze követelmény a megfelelő védekezés is. A klubtagok között jellemzően nem csak intim, de baráti is a viszony.

Hazánkban újabban közösségi oldalakon, hirdetések útján szerveznek swinger partikat, a klubok, a párcserés szex “intézményesített formája”, vagyis a klasszikus értelemben vett swinger klubok léteznek ugyan, de ezek egy megítélés alá esnek a bordélyházakkal, mind a törvény mind a közvélemény megítélése szerint. Idehaza gyakorlatilag nincs a köztudatban a szex ezen formája, a társadalom jó része perverzióként tekint a dologra.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat záloga?

A swingerek vallják, hogy akkor működik igazán a dolog, ha nem pótcselekvésként élik meg a mással való szexet, illetve a csoportos orgiákat, ugyanis az nem helyettesíthet egy valódi párkapcsolatot. A csoportos orgia pusztán az élvezetről szól, nincs igazi érzelmi alapja.

Egy swinger szerint kár harcolni az ösztöneink ellen, elfolytani vágyainkat, az viszont már egyenesen bűn, ha titokban, a másikat becsapva éljük ki magunkat. A közvélemény jó része hedonistaként tekint rájuk, ők viszont hiszik, hogy sokkal kevésbé bonyolult és boldogabb az életük, mint az “átlagembernek”.

 • Szexi lány: Cassandra
  Tökéletes idomok, bájos vonások. Vajon földi halandó számára megközelíthető egy ilyen szépség?
 • Ha megérzem a szagod, megkívánlak!
  A modern társadalomban élő ember nincs tudatában annak, hogy milyen szagingerek érik, és hogy ezek nagymértékben hatnak viselkedésére, érzelmeire.
 • Izzadt, szexi, vonagló testek
  Azt eddig is tudtuk, hogy az aerobic csodálatos sportág; kinek ezért, kinek pedig azért.
 • Masszázs vagy valami egészen más?
  A különböző apróhirdetéseket bújva gyakorta érezhetik magukat úgy az olvasók, mintha egy kémfilmbe csöppentek volna. Ködös megfogalmazások, kétértelmű mondatok kusza szövevényében nem minden az, aminek látszik.

  Erotikus hírek