Döbbenetes fotók: Pókember és Darth Vader a második világháborúban

Döbbenetes fotók: Pókember és Darth Vader a második világháborúban
A történészek gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy a szövetségesek győzelmének egyik legfontosabb tényezője a Pókember volt.

 

Míg a szövetségeseket a normandiai partraszállás során (1944. júniusában) a Pókember segítette sikerre, addig Angliában az igazság bajnoka, Batman pedig – egy fotó tanúsága szerint – ugyanezen időben a Greenham légibázis ejtőernyőseit buzdította.

De nem csak ők “vettek részt” a II. világháborúban. Agan Harahap indonéz photoshop-zseni besorozta az az összes szuperhőst, eljátszva azzal a gondolattal, hogy mi lenne ha ezek a képregény-hősök léteznének és mi lenne, ha ott lettek volna a háborúban. A gondolatot képekké változtatta és meglévő világháborús fotókat alkotott újra, úgy, hogy ezúttal ott voltak Pókember, Batman és Superman mellett Darth Vader, aki “részt vett” a jaltai konferencián is 1945-ben Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt és Sztálin társaságában. Egy fotón látható Amerika Kapitány is, aki – úgy tűnik – összejátszott a nácikkal, legalábbis Heinrich Himmlerrel együtt “kapták lencsevégre” amint társalognak, miközben Minszkben egy fogolytáborban tartanak ellenőrzést.

Alan Moore képregényhőse Vigilante vagy V-t, aki a fentieknél kevésbé ismert, is feltűnt a fronton, de láthatjuk Batman ellenségét Jokert, bár azt nem tudni, hogy melyik oldalon harcol. Hogy nem csak az a második világháborúban voltak jelen a hősök arra is van “bizonyíték” a nagy zöld ember, Hulk az afgán ellenállókat segíti egy 1986-os felvételen, míg Batman Fidel Castro-val is látható egy 1959-es fotón.
– MON –

Nézze meg a manipulált fotókat >>>