DNS bizonyítéka és ujjlenyomatai vannak a dubai rendõrségnek a Hamász-vezetõ gyilkosaitól

A dubai rendõrség pénteken bejelentette, hogy DNS-sel tudja igazolni a magas rangú, januárban egy szállodában megölt Hamász vezetõ gyilkosának kilétét. A rendõrfõnök hozzátette, hogy több elkövetõ ujjlenyomatát is megtalálták és rögzítették a szobában. Ezekkel pedig “100 százalékosan” igazolható a kilétük – mondta Dahi Kalfan. A radikális Hamász palesztin szervezet magas rangú vezetõjét a dubai hatóságok szerint az izraeli titkosügynökség, a Moszad emberei gyilkolták meg. Izrael tagadja a vádakat, és szerinte bizonyíték sincs erre.

Dubaiban már összesen 26 embert köröznek az üggyel kapcsolatban. A merénylet után 11, európai útlevéllel utazó ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, most újabb 15 embert tettek fel a listára. A merénylet miatt nagy nyomás nehezedik Izraelre. Nagy-Britanniában és Írországban is behívatták a zsidó állam nagykövetét – ezeknek az országoknak az útleveleivel utaztak a gyilkosok, lopott személyazonossággal. Az újabb 15 gyanúsított adatait a jövõ héten adják át a dubai hatóságok az Interpolnak.

A Hamász képviselõjének holttestére egy dubai hotelszobában bukkantak még januárban. A palesztin szervezet egy korábbi közlése szerint a férfi azért érkezett Dubaiba, hogy fegyvereket szerezzen be a palesztin szervezetnek.