DÉLUTÁNI SPORTHÍREK

Az Északi világbajnokság szombati programjában a 15 kilométeres női üldöző verseny szerepelt. 2.5 kilométernél még tíz versenyző haladt együtt, az 5.5 kilométeres ellenőrző pontnál azonban már kialakult az a hármas, amely ezután egyre jobban elhúzott a többiektől. Két norvég – Marit Björgen és Therese Johaug – mellett a lengyel Justyna Kowalczyk váltotta egymást az élen a hajráig, mert akkor Björgen egyértelművé tette, hogy jelenleg ő a legjobb. Végül magabiztosan, 7.5 másodperccel Kowalczyk előtt ért célba; komoly veszély a lengyel második helyét sem fenyegette.

Északi összetettben hirdettek még világbajnokot: az első számot az ugrást nagy fölénnyel megnyerő, előnyét a futásban is megőrző német Eric Frentzen nyerte honfitársa, Tino Edelmann és az osztrák Felix Gottwald előtt.

Alpesi sí Világ Kupa:

A bulgáriai szuper kombinációban a lesiklás után vezető hármasból csak a német Felix Neureuther tudott az élcsoportban maradni, az olasz Manfred Moelgg halványabban teljesített, a francia Jean-Baptiste Grange kiesett. A 15. helyről kapaszkodott fel a dobogó harmadik fokára a francia Thomas Mermillod Blondin; összesítésben mindössze 0.01 másodperccel előzte meg Neureuthert az első szám után még csak a 11. helyen álló olasz Christof Innerhofer.

A svédországi Aréban Lindsey Vonn lett a lesiklás győztese, a szlovén Tina Maze lett a második (+0.13), a német Maria Riesch a harmadik (+0.21).

A nagy nevek közül sokan kiestek, így a két edzésnapon is leggyorsabb svéd Anja Paerson és a világbajnoki aranyérmes osztrák Elisabeth Görgl is.