Dílereket, futárokat, kábítószerfogyasztókat és egyben betörőket fogtak Komárom-Esztergomban

Dílereket, futárokat, kábítószer-fogyasztókat és egyben betörőket fogtak el a rendőrök múlt héten Komárom-Esztergom megyében. Az egyenruhások összehangolt akciót tartottak, amely alatt fegyvereket, lőszereket és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le. Összesen 18 ember ellen indult nyomozás.

Az egyenruhások pénteken, lakossági bejelentés alapján mentek ki egy komáromi házhoz, miután felmerült a gyanú, hogy az ott élő házaspár kábítószert árul. Rögtön egy fogyasztó akadt az útjukba, őt őrizetbe is vették, mivel metamfetamin volt nála. Ezután átkutatták a házat, ahol szintén rábukkantak a fent említett drogra: a 9 kábítószerrel teli fecskendő egy női táskából került elő. Míg tartott a házkutatás, amikor egy szlovák drogfutár érkezett az újabb szállítmánnyal, valamint 150 ezer forint és 1500 euró készpénzzel. Az épületben emellett fegyverek is voltak, ezekre a hálószoba polcain bukkantak rá a nyomozók.

A rendőrök összesen 18 embert állítottak elő, köztük 14-et kábítószerrel való visszaélés miatt. Két fogyasztóról az is kiderült, hogy már kereskedtek is a szerrel. Közülük hárman előzetes letartóztatásban vannak, míg egyikük házi őrizetét tölti.

Az egyik házkutatásnál a rendőrök számítógépeket, informatikai eszközöket foglaltak le, amelyek lopásból származnak, pontosabban a neszmélyi iskolából vitték el őket január végén. A betöréshez egy diáknak is köze volt, ő volt a betörés értelmi szerzője, de részt vett az akcióban is. A betörés kapcsán újabb négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, egyiküket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség szerint gyakori, hogy a kábítószeres bűncselekmények lopásokhoz, rablásokhoz is köthetők. Mint itt is kiderült, a gyanúsítottak azért lopták el iskola eszközeit, hogy abból drogot vásároljanak.Sporthírek